Marcus født af den forkerte: Nu leder han efter sin biologiske mor

Æggene fra to kvinder blev byttet rundt, så danske Marianne fødte Marcus, hvis biologiske mor er fra Iran

Følg Samfund

Det lyder som manuskriptet til en amerikansk film. Men i virkeligheden er det en historie om en 19-årig dansk dreng.

Marcus Vestergaard Pedersen blev født ind i en blond dansk familie i 1996. Men fra første gang Marcus' mor så sin søn, vidste hun, at der var noget galt. Marcus lignede ikke resten af familien. Hans hår var sort og hans hud var mørk.

- Jeg kan ikke huske noget, der skete før tredje klasse, men jeg har tit fået fortalt, at jeg altid følte mig anderledes, siger Marcus til Ekstra Bladet.

Marianne Sørensen, der er mor til Marcus, fik kunstig befrugtning, så hendes æg skulle befrugtes med hendes mands sæd. Men på grund af en fejl på fertilitetsklinikken blev æggene og sæden forbyttet.

- Min første tanke var, at der er sket et eller andet her. Men jeg vidste ikke hvad. Jeg turde ikke gøre noget ved det, for jeg var så bange for, at nogen ville komme og tage ham væk fra mig, siger Marianne Sørensen til TV2 Norge.

Nybagt mor: - Jeg var gravid i fire timer

Selv om Marianne Sørensen forsøgte at forklare sin søns udseende med, at nogle af hendes familie medlemmer også var mørkhåret, begyndte folks mistanke at vokse.

Da Marcus var tre år, fik forældrene lavet en DNA-test, der viste, at hverken Marcus' mor eller far er hans biologiske forældre. I første omgang fortalte forældrene ikke noget til Marcus.

65-årig tysk kvinde fik firlinger

Vil finde sin biologiske mor

Marcus voksede op i en omsorgsfuld familie, men hans opvækst var svær. I skolen blev han mobbet og kaldt 'fejlfarvet'. De kaldte hans mor for luder, og det resulterede i, at Marcus flere gange skiftede skole.

- Min søster har fortalt mig, at jeg engang kom grædende hjem fra skole og havde klippet alt mit hår af, fordi jeg var så ked af, at det ikke havde samme farve som resten af familiens, fortæller Marcus til Ekstra Bladet.

- Jeg blev hele tiden mindet om, at jeg var anderledes. Gennem grov mobning både fysisk og psykisk. De sagde, at min mor var en luder, og mine forældre ikke elskede mig, fordi jeg ikke var deres barn, siger Marcus.

Da Marcus var 13 år, fik han sandheden at vide. Hans mors æg var blevet forbyttet med et æg fra en iransk kvinde.

- Jeg havde tænkt tanken mange gange. Jeg lignede jo ikke de andre, og jeg havde allerede spekuleret over, om jeg var adopteret. Men da jeg var 14-15 år besluttede jeg mig for, at jeg vil finde min biologisk mor. Jeg mangler en, jeg kan spejle mig i, siger Marcus.

 

Nu har Marcus sat en eftersøgning i gang efter sine biologiske forældre. Det er meget få oplysninger han har om sin mor, men han har oprettet en Facebook-side i håb om at finde frem til hende.

- Jeg håber mest af alt, at hun gerne vil se mig. Så bliver jeg virkelig glad, siger han.

Fertilitetsklinikken vil hverken give Marcus navnet på den iranske kvinde eller på den anonyme sæddoner. Marcus er rejst til Norge, forbi han ved, at en søster til den iranske kvinde boede i Norge i 1996.

Skete af sig selv: Født som dreng, nu er Charli kvinde

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+