Annonce:
Annonce:

Markedet dykker: Det skal du gøre

Investeringsekspert Tine Choi Danielsen guider dig til, hvordan du skal forholde dig i en tumultarisk tid på aktiemarkedet

'Hav is i maven,' lyder opfordringen fra investeringsekspert på en dag, hvor det danske eliteindeks endnu engang er blodrødt. Foto: Jakob Melgaard Knudsen/PFA
'Hav is i maven,' lyder opfordringen fra investeringsekspert på en dag, hvor det danske eliteindeks endnu engang er blodrødt. Foto: Jakob Melgaard Knudsen/PFA
Annonce:
Følg Samfund

Mandag er det danske c25-indeks atter blodrødt, og dykket kommer i kølvandet på nogle tumultariske måneder, hvor de mange udsving har gjort de private investorer nervøse.

Men ifølge chefstrateg i PFA Tine Choi Danielsen skal man ikke lade sig skræmme af nedgangen på aktiemarkedet.

- Vi vurderer, at opsvinget stadig er intakt, og at kursstigningerne vil fortsætte ind i 2022, siger Tine Choi Danielsen til Ekstra Bladet.

Der er heller intet usædvanligt ved den korrektion, vi befinder os i lige nu, fastslår hun.

- Det er normalt og forventeligt, at vi har korrektioner som den, vi har oplevet siden starten af september, fortæller Tine Choi Danielsen.

Artiklen fortsætter ...

Jonas Vejlin investerer sin indkomst i aktier.

Annonce:

'Ryster i bukserne'
Tine Choi Danielsen henviser desuden til, at der har været en række begivenheder, herunder eksempelvis situationen omkring den kinesiske ejendomsgigant Evergrande, som har skabt uro på markedet og fået investorerne til 'at ryste i bukserne'.

- Sådan er aktiemarkedet, og det skal man selvfølgelig være forberedt på, når man bevæger sig ud i det. Jeg kan godt forstå, hvis man som ny investor har ondt i maven lige nu og overvejer, om man skal sælge. Men det kan jeg ikke anbefale, at man gør.

- Hvad vil dit råd være, hvis man føler sig usikker oven på den her korrektion?

- Man bør have is i maven og holde sig til den strategi, man lagde, da man gik ind i markedet. Forhåbentlig har de fleste investeret med en noget længere tidshorisont end ét til to år, og så skal man bare holde fast og stå igennem. Vi tror på, at aktieopturen nok skal fortsætte, siger investeringseksperten.

- Det eneste, man typisk får ud af det, når man begynder at sælge ud, efter at kursen er faldet, er, at når markedet så vender, har man færre penge til at indhente det tabte.

Annonce:

- Vil det måske endda give mening at købe op i stedet, hvis man har penge til overs?

- Ja, det vil jeg absolut mene. Det her er mere en opkøbsmulighed end en frasalgsmulighed, siger Tine Choi Danielsen.

Dansk er godt - men ikke udelukkende

Det er umuligt helt at gardere sig mod dyk på aktiemarkedet, men der er noget, man kan gøre for at forsøge at mindske tabet under en korrektion.

- Det gælder om at have så god en spredning som muligt, fortæller Tine Choi Danielsen.

- Vi danskere elsker vores aktiemarked, blandt andet fordi det er selskaber, vi kender. Men set ud fra et investeringsmæssigt perspektiv er det en dårlig idé kun at købe danske aktier.

De 25 selskaber, der er i det danske eliteindeks, dækker nemlig slet ikke over alle de sektorer, som findes i det globale marked.

- Derfor bør man sørge for at have en grundportefølje, hvor man har bred eksponering til globale aktier. Det kan være ved at købe sig ind i for eksempel en indeksfond. Så har man bedre eksponering til alle regioner og sektorer, siger Tine Choi Danielsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: