Mary åbnede kæmpe konference i København

Kronprinsesse Mary, Lars Løkke Rasmussen og verdensstjernen Annie Lennox var blandt talerne, da konferencen 'Woman Deliver' åbnede i København. OBS: Live-udsendelsen er slut

Her kan du se Marys åbningstale. (Video: Ritzau)

OBS: Live-udsendelsen er slut

Mandag klokken 16:30 slog Bella Center i København dørene op for 'Women Deliver', der er en konference med fokus på rettigheder for piger og kvinder verden over.

(Foto: AP) Kongelige Marys krævende job: Vært for 5000 gæster

Kronprinsesse Mary er protektor for organisationen, og den 44-årige bachelor i jura og erhvervsøkonomi var en af talerne til konferencens åbningsceremoni.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (52), og den skotske sangerinde og aktivist Annie Lennox (61), der har haft verdensomspændende succes i bandet Eurythmics og som solist, var også blandt åbningsceremoniens talere.

'Women Deliver' løber af stablen fra 16. til 19. maj, og det forventes, at mellem 5000 og 6000 personer deltager i arrangementet, der ifølge Udenrigsministeriet er årtusindets indtil videre største konference om kvinders rettigheder og sundhed.

I løber at den fire dage lange konference er det muligt for deltagerne at være til mere end 150 arrangementer og møder, før det hele slutter torsdag med arrangementet 'Be The Change You Want to See', hvor blandt andet tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (70) og Hollywood-stjernen Jessica Biel (34) taler.

Organisationen 'Women Deliver' blev stiftet i 2007 af kvinderettigheds-forkæmperen Jill Sheffield.

OBS: Live-udsendelsen er slut

Ekstra Bladet var med, da Mary og Frederik besøgte Saudi-Arabien tidligere i år. (Video: Tariq Mikkel Khan)

1 af 2 (Arkivbillede: Philip Davali)
2 af 2 
24 kommentarer
Vis kommentarer