Massefyring i gang på dansk universitet

Universitetet kan endnu ikke give noget konkret antal. Dansk Magisterforening fortæller, at der er tale om 'mange medarbejdere'

Foto: Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde
Følg Samfund

Aalborg Universitet er lige nu i gang med en stor fyringsrunde som resultat af, at universitetet skal spare 67 millioner kroner.

- Det er endnu for tidligt at sætte et præcist tal på, hvor mange medarbejdere det vil berøre, men vi vurderer, at det drejer sig om flere end 30. Jeg er bevidst om, at det skaber stor usikkerhed blandt medarbejderne lige nu. Derfor bestræber vi os på at begrænse behovet for afskedigelser, for eksempel ved frivillige fratrædelser, deltidsansættelser og seniorordninger, siger rektor Per Michael Johansen til universitetets hjemmeside.

Bliver man afskediget inden for det offentlige, har man krav på en partshøring, hvilket giver den pågældende mulighed for at ændre arbejdsgiverens afgørelse.

Det er derfor endnu ikke muligt at komme med et konkret tal på, hvor mange medarbejdere fyringsrunden berører. Dansk Magisterforening oplyser til Avisen.dk, at fyringerne kommer til at berøre 'mange medarbejdere'.

Anne Bisgaard Pors, fællestillidsrepræsentant for Dansk Magisterforening på Aalborg Universitet, fortæller, at fyringerne rammer alle personalegrupper.

- Det er både administrativt personale og forskningspersonale. Det kommer til at betyde mindre forskning og mindre uddannelse, siger hun til Avisen.dk.

Indtil videre har fire ud af fem fakulteter afskediget medarbejdere, og det femte følger i næste uge ifølge Anne Bisgaard Pors.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind