Massefyring i PostNord: Det betyder det for dig

PostNord vil de næste tre år fyre op til 4000 medarbejdere. Der kommer blandt andet til at betyde, at man kun kan få leveret post én gang i ugen

Foto: Stine Tisvilde
Foto: Stine Tisvilde

PostNord er i krise.

Selskabet har et kæmpe milliardunderskud, og foruden planerne om massefyring, vil de også omlægge måden at uddele post på.

Det vil selvfølgeligt få betydning for de danskere, der ugentligt modtager breve, pakker, reklamer og ugeaviser i deres postkasser.

Se også: PostNord vil fyre 4000 danske ansatte

Post én gang i ugen
Fra 2018 skal man kun forvente at modtage breve og pakker i postkassen én enkelt gang i ugen.

PostNord kalder modellen noget så yndefuldt som ’blomstermodellen’. TV2 har talt med PostNord Danmarks chef, Peter Kjær Jensen. Han har givet dem en forklaring på den nye model.

- Man tager for eksempel en mellemstor by, deler den op i fem geografiske områder. Det ene område får post om mandagen, det næste om tirsdagen og så fremdeles indtil fredag, forklarer han.

Se også: Blodbad hos Postnord: - Folk er i chok

På den måde vil selskabet sikre, at danskere i hele landet fortsat vil modtage post. Men altså kun én gang om ugen.

Føler man, at pengepungen er tung nok, kan man betale sig fra at få breve sendt hurtigere af sted med et såkaldt quickbrev. Men det koster altså som bekendt ekstra.

Ingen reklamer eller ugeaviser
I øjeblikket står PostNord også for omdelingen af uddelingen af mange reklamer. Men den tjans dropper de også i fremtiden.

Fremadrettet skal man ikke forvente, at de blå postbude vil levere de såkaldte adresseløse reklamer.

Se også: Massefyring i Postnord: 3.250 ansatte kan få milliarder i hånden

Ej heller vil de komme med de gratis ugeaviser, der ellers har været fast inventar i budenes omdelingstasker i mange år. Også disse ændringer vil blive en realitet i 2018.

40 kommentarer
Vis kommentarer