Massiv kulde: Forfrosne dyr ædes af hunde og katte

Dyrene i den amerikanske stat Massachusetts lider under hård kulde

Forfrosne ænder fodres, mens de får varmen. Dyreklinikken på Tufts University behandler 50 procent flere dyr end normalt på grund af hård vinterkulde.
Forfrosne ænder fodres, mens de får varmen. Dyreklinikken på Tufts University behandler 50 procent flere dyr end normalt på grund af hård vinterkulde.

Det er ikke sjovt at være en del af det vilde dyreliv i den amerikanske stat Massachusetts lige nu.

Her fortæller lokale dyrlæger, at dyrene, som i forvejen kæmper for at overleve selv milde vintre, er kommet på en hård prøvelse i den massive kulde, der har lagt sig over staten.

Det frosne vandfald er et populært motiv for fotograferne. (Foto: AP) Samfund - 20. feb. 2015 - kl. 17:35 Turister strømmer til frosset vandfald

Kulden har gjort, at samtlige søer og vandområder er så frosne, at særligt ænder og gæs har svært ved at finde føde. De frosne overflader gør samtidigt, at langt færre er migreret mod sydligere varmegrader.

- De hænger ud og havde det egentlig fint nok indtil nu. Men nu kan de ikke finde åbne vandområder, så de er sultne, siger dyrlæge Florina Tseng til nyhedsbureauet AP.

Florina Tseng (th.) tilser en forfrossen gås sammen med sin kollega. (Foto: AP)
Florina Tseng (th.) tilser en forfrossen gås sammen med sin kollega. (Foto: AP)
 

Havfugle blæst ind
Den store mængde fugle presses samtidigt af havfugle, som er blevet presset ind over land af kraftige vinde ledsaget af snestorme.

- De lander på fast grund, og så kan de ikke lette igen. Havfuglene er nødt til at komme ud til vandområder, hvis de skal i luften. Hvis ikke de kan det, så sulter de eller bliver ædt af hunde, katte og præriehunde, siger Florina Tseng.

Hun anslår, at hendes dyreklinik behandler omkring 50 procent flere dyr denne vinter sammenlignet med sidste år.

Også andre dyr er ramt af kulden. Denne pungrotte er blevet ramt af en bil og har fået forfrysninger på sin hale og på sine poter.

- Vi har så travlt i foråret, sommeren og efteråret, at vi normalt glæder os til at det bliver vinter, så vi kan indhente en smule af det forsømte, siger Florina Tseng.

- Men sådan er det ikke i år, siger hun.

1 af 2 
2 af 2 Forfrosne ænder fodres, mens de får varmen. Dyreklinikken på Tufts University behandler 50 procent flere dyr end normalt på grund af hård vinterkulde.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere