Annonce:
Annonce:

Massive coronaproblemer hos dansk barkæde

Det dansk ejede barimperium Old Irish Pub har tilsyneladende massive problemer med at overholde coronareglerne i både ind- og udland. En bar er tvangslukket

Gæster kommer ind på Old Irish i Odense klokken 01.46 d 21/8-20. Video: Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Samfund

Den danske barmastodont Old Irish Pub virker langt fra til at have styr på coronareglerne. Hverken i Danmark eller i udlandet.

Natten til torsdag var Ekstra Bladet på besøg hos barkædens afdeling i Odense.

Her kunne vi konstatere, at dørmændene på baren fortsatte med at lukke gæster ind efter klokken 23.

Dørmændene forsvandt
Onsdag trådte nye regler for åbningstider på de danske barer og restauranter ellers i kraft.

De nye regler tillader, at udskænkningsstederne nu må holde åbent til klokken to. Til gengæld dikterer selv samme regler, at barerne ikke må lukke gæster ind efter klokken 23.

Det sidste havde Old Irish Pub i Odense dog svært ved at overholde.

Ekstra Bladets udsendte kunne med egne øjne konstatere, hvordan flere gæster efter klokken var slået 23 fortsatte med at entrere baren.

Annonce:

Efter Ekstra Bladet havde forladt stedet og taget en rundtur i det fynske natteliv, havde vi dog ikke problemer med at komme ind på baren igen, da vi 1:46 kom tilbage.

Dørmændene var forsvundet, og portene til de hellige ølhaller stod vidt åbne.

Direktør: Har I ikke noget andet at skrive om?

Da Ekstra Bladet fredag ringer til den danske hovedinvestor og koncerndirektør Peder Johan Blak for at få en kommentar til barimperiets tilsyneladende laissez faire holdning til coronaretslinjer og gældende lovgivning, er det ikke ligefrem fordi fredagshumøret er i top.

- Har I ikke noget andet at skrive om end corona, lyder det opgivende og lettere snerrende fra Peder Johan Blak.

I den korte telefonsamtale oplyser han, at han ikke kender til historien fra Finland, og skal undersøge den nærmere, før han kan udtale sig.

CMO blander sig
Senere vender CMO og partner Kasper Toft Jørgensen tilbage med mailsvar på vegne af Peder Johan Blak.

Da Ekstra Bladet ringer til CMO'en for at spørge, om det ikke er muligt med et mundtligt interview med hans chef, understreger Kasper Toft Jørgensen, at koncerndirektøren ikke ønsker at deltage i et mundtligt interview.

'Vi vil gå meget langt for at sikre en tryg og sikker oplevelse for vores gæster, og derfor har vi også en god og tæt dialog med myndighederne (i Finland, red). Vi tager alle de forholdsregler, vi overhovedet kan,' lyder det i mailen.

Her forklarer Peder Johan Blak via Kasper Toft Jørgensen også, at det er Old Irish Pub selv og ikke de finske myndigheder, der har lukket baren.

En udtalelse der står i kontrast til den finske pressemeddelelse refereret i YLE.

Da Ekstra Bladet efterfølgende spørger ind til Old Irish Pubs lemfældige forhold til de danske coronaregler, vender Kasper Toft Jørgensen dog aldrig tilbage med et svar fra sin overordnede.

Filial tvangslukket
Også i udlandet ser Old Irish Pub ud til at have problemer.

Onsdag blev kædens bar i den finske by Vaasa tvangslukket af de finske myndigheder. Det skete efter gentagne kontroller har vist, at baren ikke overholder de finske coronaregler.

Ifølge en pressemeddelelse fra den finske anklagemyndighed refereret af YLE fik baren i Vaasa allerede i slutningen af juni en advarsel om, at baren ikke havde styr på hygiejnen, og at gæsterne ikke formåede at holde den nødvendige afstand.

Den finske filial i Vaasa ser ufarlig ud i dagslys. De finske myndigheder mener dog, at smittefaren er så stor på baren, at man har set sig nødsaget til at tvangslukke den. Foto: PR Foto
Den finske filial i Vaasa ser ufarlig ud i dagslys. De finske myndigheder mener dog, at smittefaren er så stor på baren, at man har set sig nødsaget til at tvangslukke den. Foto: PR Foto
 

Mistænker coronarede
Tilsyneladende blev advarslen dog ikke taget alvorligt.

Tidligere på ugen dukkede en video fra baren op.

Ifølge en det finske YLE viser videoen så grelle forhold, at de finske myndigheder har set sig nødsaget til at tvangslukke baren frem til 25. august.

Annonce:

Som om det ikke er nok, mener de lokale sundhedsmyndigheder i Vaasa, at tre nye coronatilfælde i byen kan spores direkte tilbage til weekendens festivitas på byens afdeling af Old Irish Pub.

Barchef sagde ét - video viser noget helt andet

Old Irish Pub i København tæt pakket med FCK-fans under FCK-Basaksehir. Video: Privat

Det er ganske få uger siden Ekstra Bladet kunne fortælle, hvordan Old Irish Pubs afdeling i København også havde svært ved at styre gæsterne.

Forud for FC Københavns Europa League-brag mod tyrkiske Basaksehir havde den administrerende direktør og medejer Peder Johan Blak forsikret omverdenen om, at baren var klar til at tage imod de ølglade fodboldfans på forsvarlig coronavis.

- Man spritter hænder og holder afstand, for det har man lært, sagde han til Børsen.

Interviewet var knap nok landet i aviskioskerne, før optagelser fra en af Old Irishs Bar i København viste et helt andet billede. Det kan du se i videoen ovenfor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... SE BILLEDERNE

Annonce:
Annonce: