Matas-rigmand kørte rundt i Rolls-Royce: Nu får han kæmpe skattesmæk

En østjysk direktør har i et par år kørt rundt i en helt særlig Rolls-Royce. Det kommer til at koste ham et stort beløb i ekstra skattebetaling.

Henrik Frederiksen solgte i efteråret 2015 ud af sin flotte bilsamling. Foto: Ernst van Norde
Henrik Frederiksen solgte i efteråret 2015 ud af sin flotte bilsamling. Foto: Ernst van Norde

Han måtte kun bruge bilen i forbindelse med sit arbejde. Men han sjuskede med at udfylde kørebogen. For eksempel skrev han ikke, hvad der var årsagerne til hans ture i bilen.

Det skriver Fagbladet 3F.

Derfor har retten i Randers dømt ham til at blive beskattet af værdien af fri bil. Det betyder, at hans skattepligtige indtægt for hver af to år forøges med 735.000 kroner.

Med topskat bliver den ekstra skattebetaling samlet på mere end 800.000 kroner. Desuden skal han betale 100.000 kroner til Skatteministeriet i sagsomkostninger.

Den østjyske erhvervsmand var både direktør og hovedaktionær i virksomheden. Han fortalte i retten, at han har investeret i over 100 arbejdspladser.

Derfor var han sur over, at SKAT forlangte beskatning af den dyre bil. Han mente, at han ikke havde haft den til privat rådighed.

Erhvervsmanden forklarede, at han havde mange andre luksusbiler. De rakte rigeligt til hans private transport.

Men dommeren slår fast, at han ikke har bevist, at han kun har kørt erhvervsmæssigt i bilen. Derfor skal han betale skat af fri bil.

Advokat Martin K. Jensen fra firmaet Advitax førte sagen i retten. Fagbladet 3F har spurgt ham, om han eller den dømte har kommentarer til dommen. Men advokaten oplyser kun, at dommen fra retten i Randers ikke er anket.

Den østjyske erhvervsmand er Henrik Frederiksen. Han blev mangemillionær, da han solgte en række Matas-butikker til en kapitalfond.

Mange af pengene har han investeret i luksusbiler. Han handler også med dem. Henrik Frederiksen solgte en stor samling på en auktion for godt et år siden.

Her er en af Henrik Frederiksens mange sjældne biler under hammeren i september 2015. En Maybach fra 1933. Video: Claus Bonnerup

115 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere