Mathias blaffede til bedstefars fødselsdag: Ankom med STOR overraskelse

23-årige Mathias blaffede med sin søster til deres bedstefars fødselsdag, og det var noget af en overraskelse de troppede op med

Video: Morten Skov

Da søskendeparret Mathias og Maria Markussen blaffede til deres morfars fødselsdag blev de samlet op af en gruppe medlemmer fra den muslimske organisation Al-Hujjah Center. Turen udviklede sig til meget mere end et lift, og muslimerne gav Mathias' morfar noget af en overraskelse.

Modsætninger mødes
Da Mathias står og snakker med nogle af medlemmerne fra den muslimske organisation på en rasteplads, får han en ide. Hans morfar, Richard, fylder 87 år, og Mathias vil gerne give ham et minde for livet. Derfor inviterer den unge blaffer sine chauffører med til fødselsdag, så de kan synge for ham.

- Alle 15 var positive over for ideen, og mens de sad i bilerne, øvede sig i flette 'Richard' ind i fødselsdagssangen, fortæller Mathias til Ekstra Bladet.

Og det var noget af en kontrast, der opstod, da de fire biler med muslimer rullede ind på parkeringspladsen i pensionistkverteret. Mathias og Marias familie flokkedes til vinduerne, da mændene steg ud af bilerne.

- Folk grinede og var overraskede, fortæller Mathias.

Medlemmerne fra Al-Hujjah Center og de to søskende Mathias og Maria. Foto: Henriette Bygge Jensen
Medlemmerne fra Al-Hujjah Center og de to søskende Mathias og Maria. Foto: Henriette Bygge Jensen
 

Straks som Mathias' mormor havde lukket de nye gæster ind, brød de ud i sang, som var rettet mod dagens fødselar. Og selvom Richard er en ældre herre, der ikke bærer følelserne uden på tøjet, så viste han sin taknemmelighed overfor mændene, der med tyk arabisk accent glædeligt sang: 'I dag er det Richards fødselsdag...'

Efter sangen kørte vogntoget videre, og Mathias kunne reflektere over den usædvanlige oplevelse.

- Jeg læser selv teologi, og tror på Gud, så det var interessant at sidde i en bil med religiøse muslimer. Og det var virkelige nogle gode fyre, siger han til Ekstra Bladet.

En anden blaffer, der fik sig noget af en overraskelse, var Sus, der blev samlet op af Kong Henrik.