Mathilde blev chikaneret i toget: ’Jeg forstår ikke, at han må køre med DSB’

En ubehagelig togtur endte godt for Mathilde Christiansen. Men oplevelsen har sat sine spor, og den jyske pige forstår ikke, hvorfor en ubehagelig mand overhovedet får lov at komme med i toget

Nu fortæller Mathilde Christiansen, hvordan hun oplevede den DSB-episode, som gik viralt i går lørdag.
Nu fortæller Mathilde Christiansen, hvordan hun oplevede den DSB-episode, som gik viralt i går lørdag.

Bettina Christiansen fra den jyske by Vinderup blev så rørt, da hendes 18-årige datter, Mathilde Christiansen, ringede til hende og fortalte, hvordan DSB havde håndteret en situation, som kunne være endt i tårer, at hun skyndte sig at lægge en rosende besked på DSB’s Facebook-side.

Her beskriver den lettede mor, hvordan datteren bad om sin plads, som var blevet optaget af to kvinder. Det reagerede en beruset mand i toget kraftigt på, og begyndte at chikanere den unge kvinde med diverse ukvemsord.

Se også: Datter chikaneret i toget: Nu takker mor DSB

Den voldsomme episode blev der hurtigt sat en stopper for, da togets kontrollør blandede sig og bød Mathilde på vand, kage, papirservietter og endda en taxa til sin destination i København.

Opslaget gik meget hurtigt viralt på Facebook, hvor over 70.000 har trykket ’synes godt om’, siden Bettina Christiansen lagde det op lørdag morgen.

- Jeg er ret chokeret over, hvor hurtigt, det er gået. Min computer kan slet ikke følge med, siger Bettina Christiansen til Ekstra Bladet.

- Jeg synes bare, at vi hører så mange dårlige nyheder, især om DSB, så jeg tænkte, det var en god idé at fortælle DSB, når man har haft sådan en god oplevelse. Jeg vidste faktisk ikke, at der var så mange, der kunne se det opslag, siger hun.

18-årige Mathilde Christiansen skulle til København i forbindelse med sine studier, og havde knap tid til at følge med i, hvor hurtigt, moderens opslag havde taget fart på Facebook i løbet af lørdag.

- Jeg synes godt nok, det blev kørt meget op. Det havde jeg bestemt ikke regnet med, siger Mathilde Christiansen i dag, mens hun er på vej ind i toget tilbage til Vinderup.

- Jeg er enig i, at personalet på toget håndterede det rigtig godt. Men jeg forstår ikke, hvorfor en mand som ham overhovedet får lov til at være i det tog, siger hun.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mathilde Christiansen er netop nu på vej hjem til Vinderup efter en tur til København, der fik en del mere opmærksomhed, end hun havde regnet med. (Privatfoto: Mathilde Christiansen)
Mathilde Christiansen er netop nu på vej hjem til Vinderup efter en tur til København, der fik en del mere opmærksomhed, end hun havde regnet med. (Privatfoto: Mathilde Christiansen)
 

Under togturen fik Mathilde Christiansen at vide af togpersonalet, at manden i forvejen var kendt for at være fuld og ubehagelig over for de andre passagerer.

- Jeg blev faktisk opfordret til at kontakte DSB efterfølgende og fortælle dem, at jeg ikke synes, den mand skulle have lov at køre med togene og chikanere folk.

- Han var meget ubehagelig og kaldte mig umoden og spurgte, hvorfor jeg ikke kunne respektere andre. Det har jo betydet, at jeg har tænkt meget på det lige siden. Sådan en oplevelse sætter sig jo fast, siger Mathilde Christiansen, der håber, at turen hjem hverken kommer til at indeholde ubehagelige, berusede mennesker eller nye Facebook-storme.

DSB’s Kundecenter er nu gået i gang med at finde ud af, hvem den pågældende hjælpsomme DSB-medarbejder er, så han kan få videregivet rosen for det gode arbejde.

DSB’s pressevagt har ikke yderligere oplysninger, men fortæller, at det ikke er usædvanligt, at personalet hjælper kunderne i sådan en situation.

Til Mathilde Christiansens ønske om, at den berusede mand ikke bør køre med toget, fortæller pressevagten desuden, at DSB ikke kan udelukke nogen fra at køre med toget.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen