McDonald's chikaneret af lømler: Nu har kunde taget sagen i egen hånd

Mutter Skrap har fået nok: Ajaja Hyttel har taget sagen i egen hånd efter at hun og familien blev chikaneret på McDonald's af en gruppe drenge af anden etnisk herkomst

Ajaja Hyttel. Privatfoto
Ajaja Hyttel. Privatfoto

Kommunikations-konsulent Ajaja Hyttel fra Viby har skabt vild debat med sin kritik af en flok drenge med anden etnisk herkomst, som har forpestet tilværelsen for familier, der vil nyde en burger på McDonald's restaurant på Viby Ringvej i Aarhus.

Som omtalt i Ekstra Bladet i går, så har restauranten ligefrem måttet oprette en særlig familie-afdeling for at sikre madroen for familierne.

Ajaja Hyttel berettede om, hvordan drengene støjede, chikanerede og truede den 43-årige kvindes familie under et besøg i restauranten den 23. december sidste år.

- Drengene kylede rundt med maden, jagtede hinanden rundt i restauranten og råbte og skreg. De slog på sæderne og viste absolut intet hensyn til os andre i restauranten, fortæller Ajaja Hyttel.

Ajaja Hyttel siger, at hun er blevet så knotten over at den lille gruppe unge skal have lov til at chikanere borgerne i lokal-området, at hun torsdag aften ringede rundt til fire af ballademagernes forældre.

Se også: Indvandrer-drenge tyranniserer: McDonald's må lave selvstændig familie-afdeling

De blev chokerede
- Normalt er jeg ikke en 'Mutter Skrap.' Men det her er simpelthen for meget. Så jeg fandt ud af, hvem fire af ballademagerne var. Og så ringede jeg til deres forældre eller familie. Og jeg må sige, at familierne faktisk blev chokerede. De anede ikke, hvad deres børn rendte rundt og lavede. Familierne blev naturligvis kede af opringningen.

Men ingen af dem blev vrede på mig,fortæller den handlekraftige kvinde til Ekstra Bladet.

Ajaja Hyttel sagde - efter eget udsagn - til drengenes forældre, at deres børn var på vej ud i noget skidt og noget bøvl.

- En af forældrene svarede, at de godt vidste, at deres dreng kunne  lave lidt ballade. Men de var slet ikke klar over omfanget. De blev chokerede. Det er tydeligt, at drengene måske opfører sig pænt nok derhjemme. Men til gengæld slår de sig løs på blandt andet McDonald's.

Familierne, som Ajaja Hyttel var i kontakt med, stammer fra henholdsvis Somalia og Mellemøsten.

Vi skal alle være her
- Jeg vil gerne endnu en gang understrege, at det her ikke drejer sig om racisme. Det drejer sig om at vise hensyn og opføre sig ordentligt. Og det er uanset om man er dansker eller har en anden etnisk herkomst. Jeg vil gerne være med til at beskytte vores lokale samfund. Vi skal alle kunne være her. Og nu gjorde jeg så bare det, som McDonald's og mange andre  ikke gør.

Jeg mener, at vi som borgere alle har en pligt til at gribe ind og tage ansvar for vort samfund. Det er vigtigt, at disse unge ballademagere oplever, at de ikke kan lave deres ballade uset.

Vi skal følge dem og de skal vide, at det får konsekvenser, når de ikke opfører sig ordentligt. De skal ikke have lov til at bruge McDonald's eller andre steder som et tomrum, hvor de kan opføre sig, som de har lyst, lyder det fra Ajaja Hyttel.

McDonald's totalt tavs
Ekstra Bladet har både torsdag og fredag forsøgt at få en kommentar fra den lokale McDonald's restaurant på Viby Ringvej og fra restaurant-kædens hovedkvarter. Men begge steder har man åbenbart valgt at tie sagen ihjel.

Trods løfter om at ville vende tilbage til Ekstra Bladet med en kommentar er dette endnu ikke sket.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Restaurantchefen for den omtalte McDonald's, Gitte Andersen, er for øjeblikket på ferie og kan ikke udtale sig. Men hun har tidligere overfor stiften.dk bekræftet situationen.

- Det er træls. Det kommer vi ikke udenom. Vi prøver at tale pænt til de unge. Hjælper det ikke, beder vi dem forlade restauranten. Nægter de, ringer vi til politiet, som plejer at være hurtige til at komme, siger Gitte Andersen.

Gitte Andersen fastslår også, at problemerne ikke har påvirket omsætningen i restauranten.

Politi tilkaldt otte gange
Østjyllands Politi oplyser, at politiet sidste år otte gange blev kaldt til McDonald's restauranten på Viby Ringvej. Det skete, når personalet måtte opgive at håndtere gæsterne.

- Om otte gange er lidt eller meget, det ønsker jeg ikke at tage stilling til. Men efter mine oplysninger er det ikke kun unge af anden etnisk hermkomst, men også danskere, som er med til at skabe uro, siger politiinspektør Jan Andersen, Linjechef for borger- og forebyggelsescenteret, til Ekstra Bladet.

430 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere