Medarbejdere i Berlingske Media i protest mod nedskæring: Nedlægger arbejdet

Berlingske Media nedlægger 93 stillinger. Det har her til eftermiddag fået Berlingskes medarbejdere til at nedlægge arbejdet

Følg Samfund

Berlingske Media har tidligere i dag meldt ud, at mediehuset står over for en ny digital strategi. Det betyder, at der nedlægges 93 stillinger.

Det har fået medarbejderne på Berlingske - og nu også BT - til at nedlægge arbejdet. For Berlingskes medarbejdere blev det besluttet på et møde her til eftermiddag.

Til mødet for Berlingskes medarbejdere stemte ingen i mod og syv stemte blankt. De resterende medarbejdere stemte alle sammen for en nedlæggelse af arbejdet. Det skriver Journalisten.

BT's medarbejderforening har ligeledes besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver en medarbejder fra BT også på Twitter.

Medarbejderne er både frustrerede og vrede, fortæller Berlingskes tillidsrepræsentant Marianne Ellegaard Fajstrup, til Ritzau.

- Der er 32 journalister i alt på Berlingske og BTMX, der har fået en meddelelse om, at de til sommer vil blive det, der hedder virksomhedsoverdraget.

- Hele printavisen skal laves udenfor Berlingskes redaktion. Det tror vi simpelthen ikke på kan lade sig gøre på en god måde, siger hun til mediet.

Avisernes layout flyttes til et eksternt bureau - Wunderkind.

Den nye strategi betyder en nedlæggelse af mx.dk og Børneavisen Kids News. Business.dk og aok.dk er selvstændige sider, der bliver nedlagt for at blive en del af b.dk.

Bt.dk kommer til at være hovedmediet i det, der hedder BTMX, og bliver udelukkende et gratis medie. Metroxpress skrifter navn, og kommer til at hedde BT Metro.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby