Medicinkøb på nettet er tredoblet på få år

Flere køber medicin på nettet, men mange frygter at blive snydt. Nyt logo skal lette e-handel med piller i EU.

Følg Samfund

Syge danskere er blevet mærkbart mere aktive på computertasterne, når der skal fyldes op i medicinskabet.

Faktisk tre gange så aktive på bare fire år, viser en opgørelse fra Apotekerforeningen.

- Vi har aldrig solgt så meget medicin på nettet, som vi gør i de dage her, og det er ikke fordi danskernes medicinforbrug generelt er gået op, siger Apotekerforeningens administrerende direktør Anders Kretzschmar.

De seneste tal viser 33.000 internetkøb af håndkøbs- og receptpligtig medicin i år, men selvom det er en tredobling i forhold til 2010, så er det stadig kun en lille del af medicinforbruget, der bliver puttet i de elektroniske indkøbskurve.

- Generelt er det svært med medicin på internettet, for e-handel handler meget om at få varerne billigere, og medicin skal ifølge loven koste det samme på nettet og i butikken, siger Anders Kretzschmar.

- Og vi må heller ikke betale fragten, som andre gør, hvis man køber ind for over et bestemt beløb, så på den måde bliver medicin på nettet faktisk dyrere, siger han.

En anden udfordring for handel med medicin på nettet er, at der i medierne har været flere historier om udenlandske forhandlere, der eksempelvis blander cement eller rensevæske i pillerne.

Det gør folk utrygge og frygten for at blive snydt på nettet stor, men ifølge enhedschef i Sundhedsstyrelsen Kim Helleberg Madsen er der hjælp på vej.

- For apotekere og godkendte danske forhandlere kan man se en liste på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, og der er et europæisk tiltag på vej, så det i løbet af 2015 vil være muligt at få informationer om godkendte forhandlere i andre EU-lande, siger han.

- Der kommer i samme ombæring et obligatorisk sikkerhedslogo, som alle godkendte hjemmesider skal påføres, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+