Medie: Børn af IS-krigere kan frit rejse til Danmark

Børn af danske statsborgere, der er rejst til borgerkrigen i Syrien, er automatisk danske statsborgere

De har myrdet i Irak og Syrien, men deres børn har stadig ret til at komme til Danmark. Foto: AP
De har myrdet i Irak og Syrien, men deres børn har stadig ret til at komme til Danmark. Foto: AP

Børn af syrienkrigere med dansk pas bliver automatisk danske statsborgere, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Avisen har et konkret eksempel på en 29-årig dansk mand, der er internationalt efterlyst, efter han i 2014 poserede på billeder med afhuggede hoveder i byen Raqqa i Syrien.

Se også: Mange regeringstro soldater i Syrien er dræbt i angreb

Vil have familie til Danmark
Ifølge Jyllands-Posten, der skriver, at avisens journalister har talt med ham, er han stadig i Syrien. Han har en syrisk kone og to døtre i Tyrkiet, og hans store drøm er at samle familien i Danmark.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har oplyst Jyllands-Posten, at den 29-åriges danske pas automatisk betyder, at hans børn er danske statsborgere.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) oplyser til Folketingets Retsudvalg, at på grund af sikkerhedssituationen har Danmark 'generelt meget begrænset mulighed' for at hjælpe børnene.

Se også: Russisk pilot forsvandt for 30 år siden: Nu er han pludselig dukket op

Frygt: Kan blive en trussel
I Folketinget er Dansk Folkeparti og De Konservative bange for, at fremmedkrigernes børn kan blive en trussel for sikkerheden i Danmark, hvis de vender hjem.

- Vi kommer til at stå i et dilemma, som er, at nogle af børnene kan være lige så hjernevaskede som deres forældre.

- Det vil sige, at vi kommer til at importere en sikkerhedstrussel, siger udenrigs- og menneskerettighedsordfører Naser Khader (K) til Jyllands-Posten.

Politikerne og ikke mindst Dansk Folkeparti har svigtet, tordner Pernille Vermund. Hun kan se frem mod en direkte konfrontation med DF-formand Kristian Thulesen Dahl under den kommende valgkamp. Foto: Christer Holte Plus Vermund i kødet på Tulle: Så hård bliver krigen på højrefløjen

256 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere