Medie: Danske Bank skal kortlægge salg af TV2

Regeringen sætter gang i salg af TV2 ved at hyre Danske Bank til at kortlægge muligheder og konsekvenser

Den danske stat har udpeget Danske Bank til at undersøge mulighederne for et salg af TV2. Det erfarer dagbladet Børsen fra flere unavngivne kilder.

Regeringen har allerede meldt ud, at man agter at sælge TV2, så snart det nuværende medieforlig er udløbet ved udgangen af 2018.

Danske Bank er ifølge Børsen udpeget til at lave en værdiansættelse af TV2, identificere mulige købere af selskabet og kortlægge, hvilken betydning et salg får for driften af TV2 og for public service.

Danske Bank har ikke ønsket at kommentere oplysningerne over for Børsen.

Allerede i marts kunne kulturminister Mette Bock (LA) erklære, at arbejdet med at sætte TV2 til salg var i gang.

Ministeren har forklaret, at det indebærer, at regeringen er i gang med at afklare diverse spørgsmål.

Den nuværende medieaftale gælder til udgangen af 2018 og slår fast, at staten skal eje TV2. Der skal derfor forhandles om et nyt forlig for årene derefter.

Tidligere har Egmont-koncernen og Berlingske Media meldt sig på banen som interesserede købere af TV. Den administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, ifølge Børsen har sagt, at han "naturligvis følger processen med interesse”.

Allerede i november meldte regeringen ud, at man havde i sinde at sælge TV2. Her er den præcise formulering fra regeringsgrundlaget:

- Regeringen ønsker at privatisere TV2. Forberedelse af en privatisering af TV2 vil blive påbegyndt i 2017, så privatiseringen kan ske, efter at den nuværende mediepolitiske aftale for 2015-2018 udløber.

- Regeringen vil sikre, at der fortsat er et bredt udbud af public service-indhold efter en privatisering af TV2.