Medie: Danske mænd undervurderer i høj grad sexchikane mod kvinder

Ifølge det britiske medie The Guardian er Danmark det land, hvor mænd oftest undervurderer, hvor mange kvinder, der er blevet udsat for sexchikane

Mænd undervurderer i høj grad niveauet af sexchikane begået mod kvinder, og danske, hollandske og franske mænd er dem, der undervurderer problemet allermest.

Sådan skriver det britiske medie The Guardian blandt andet i en artikel, der forsøger at kortlægge misforholdet mellem antallet af kvinder, der er blevet udsat for sexchikane, og antallet af kvinder - der ifølge mænd - er blevet udsat for sexchikane.

'De største uoverenstemmelser var hos danske, hollandske og franske respondenter, der undervurderede det faktiske omfang af sexchikane med henholdsvis 49, 35 og 34 procent', skriver det britiske medie med henvisning til en undersøgelse fra 2018, hvor 28.115 respondenter i 37 lande har svaret på spørgsmål om sexchikane.

Det fremgår ikke af hverken The Guardians artikel eller den faktiske undersøgelse, hvor mange danske respondenter, der har medvirket i undersøgelsen.

'I Danmark, hvor en undersøgelse fra 2012 viste, at 80 procent af kvinderne over 15 år havde oplevet en eller anden form for sexchikane, var det gennemsnitlige svar blandt mændene 31 procent', skriver journalisterne bag artiklen.

Rumænske mænd klarer sig bedst
Tager man et kig på undersøgelsen kan man se, at The Guardian ikke gengiver tallene fra rapporten helt korrekt.

I undersøgelsen fremgår det således, at mændenes gennemsnitlige svar ligger på 36, og ikke 31 procent.

Men det har jo ikke synderlig betydning for den overordnede pointe, nemlig at Danmark ligger absolut i top, når det drejer sig om mænd, der undervurderer omfanget af sexchikane i deres hjemland.

Men i hvilket land har mændene så den bedste idé om, hvordan landet i virkeligheden ligger?

Svaret hertil er ifølge undersøgelsen Rumænien, hvor misforholdet mellem, hvad mændene tror og virkeligheden angiveligt er mindst. Ifølge undersøgelsen har 32 procent af de rumænske kvinder været udsat for sexchikane, og de rumænske mænd gætter spår i gennemsnit tallet til at ligge på 30 procent.

20 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen