Medie: Del af MobilePay tæt på salg

Nordisk storbank er på vej til at købe sig ind i MobilePay

MobilePay har de fleste danskere som kunder og er derfor et meget attraktivt aktiv for ejeren Danske Bank. Nu kan Nordea blive medejer, hvis de lægger en solid pose penge på bordet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
MobilePay har de fleste danskere som kunder og er derfor et meget attraktivt aktiv for ejeren Danske Bank. Nu kan Nordea blive medejer, hvis de lægger en solid pose penge på bordet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nordea er tæt på at købe sig ind i MobilePay. Det erfarer Børsen fra flere kilder med indgående kendskab til den fortrolige proces.

MobilePay ejes i dag 100 procent af Danske Bank.

Børsen har talt med kilder tæt på den fortrolige proces, hvori forhandlingerne skal være fremskredne. Hverken Nordea eller Danske Bank ønsker at bekræfte forløbet.

- Den faste regel for os på den type spørgsmål er, at vi ikke har nogen kommentarer til dem.

- Hvis der kommer noget om det, så kommunikerer vi det til markedet, siger pressechef i Danske Bank, Kenni Leth, til Børsen.

MobilePay sidder i dag tungt på det danske marked for mobile betalingsløsninger. Men udenlandske giganter som Amazon, Google og Apple er hastigt på vej ind på markedet.

Se også: Fra Mobilepay til borgmester: 31-årig jyde står til borgmesterpost

Egen app blev en fiasko
Nordea forlod i 2016 samarbejdet om betalingsappen Swipp, der aldrig vandt udbredelse.  Allerede dengang fik Nordea ifølge Børsens oplysninger stillet i udsigt, at banken på et tidspunkt kunne blive medejer af MobilePay.

Danske Bank samarbejder i forvejen med Nordea og fire andre nordiske storbanker om betalingsplatformen P27, der skal muliggøre realtidsbetalinger mellem de nordiske mobilbetalingsløsninger.

De seneste år har betalinger via MobilePay vundet frem i stor stil, blandt andet på bekostning af kontanter.

Se også: Kontanthjælpsmor brugte opsparing på iPhone X: Nu er jeg sur

Milliarder ryger igennem
Siden 2009 er brugen af kontanter faldet med 75 procent, og sidste år var der 200 millioner overførsler blandt MobilePays 4,1 millioner brugere.

Der blev samlet sendt 65 milliarder kroner frem og tilbage. Den gennemsnitlige overførsel var på 325 kroner.

Kontanter står for omkring 20 procent af alle betalinger i Danmark. I 1995 var tallet tæt på 80. Dankort er det hyppigste alternativ - det bruges mere end en milliard gange om året.

Se også: Nets slået på hjemmebane og vraget til ny betalingsmotorvej

54 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere