Medie: DR flyttede korrespondents hest til USA

Johannes Langkildes kone har tilsyneladende fået flyttet sin hest til USA og hjem igen på DR's regning, skriver ugeblad. Selv vil han hverken be- eller afkræfte

DR betalte, da Johannes Langkildes kone skulle have hesten med til USA, skriver ugebladet Tæt På. Hovedpersonen nægter at be- eller afkræfte oplysningerne. Foto: JONAS OLUFSON
DR betalte, da Johannes Langkildes kone skulle have hesten med til USA, skriver ugebladet Tæt På. Hovedpersonen nægter at be- eller afkræfte oplysningerne. Foto: JONAS OLUFSON
Følg Samfund

Licensmidler er angiveligt blevet brugt på at transportere Johannes Langkildes kones hest fra Danmark til USA. Det skete i forbindelse med, at Johannes Langkilde blev udstationeret som korrespondent for Danmarks Radio i Washington.

Ifølge ugebladet TÆT PÅ skulle DR stå for alle udgifter, således lyder det i seneste udgave af ugebladet:

Ifølge TÆT PÅ's oplysninger inkluderede det også hans kone, Sisses, hest. Og nu, hvor Langkilde skal retur til Danmark for at være vært på TV-Avisen, skal hesten selvfølgelig også med hjem.'

Licensbetalt efteruddannelse til 1,2 mio

Ifølge ugebladet løber transporten af hesten op i 100.000 kroner tur/retur. Det bekræftes af Ekstra Bladets kilder, at transporten koster cirka 50.000 kr. hver vej inklusiv alt.

Langkilde: DR håndterer flytning

Ekstra Bladet har igennem et år forsøgt at få bekræftet oplysningerne. Men DR har nægtet at give aktindsigt i sagen. Ekstra Bladet har klaget til Ombudsmanden over DR's modvilje, som ikke vil gå ind i sagen.

Ekstra Bladet har desuden været i mailkorrespondance med Johannes Langkilde:

DR-profilers vilde bijobberi

- Du vender snuden hjemad. Tager du/I hesten med hjem?

- Af princip henviser jeg igen til min chef, Sandy French.

- Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om en privat hest, hvorfor henviser du så til din chef?

- Din henvendelse drejer sig om vores flytning, som DR håndterer. Derfor henviser jeg igen til Sandy.

- Men naturligvis skal hesten med hjem ligesom alt andet, vi ejer.

DR-direktør flyver på arbejde - du betaler

Henviser til chef

Hvem betaler transporten af den omtalte hest? Er det dig/jer selv eller DR? Hvorfor skal der være hemmelighedskræmmeri omkring hestetransporten?

- Jeg udtaler mig af princip aldrig om mine løn- eller kontraktforhold, så du kan tale med Sandy French, der er min chef.

- Så transporten af hesten er en del af dine løn og kontraktforhold?

- Som jeg har skrevet tidligere, er der mange udgifter i forbindelse med min udstationering. Noget betaler DR, andet betaler jeg selv. Jeg udtaler mig af princip ikke om detaljerne i mine løn- og kontraktforhold, så derfor henviser jeg igen til Sandy French.

DR-chef: Derfor vil vi ikke svare

Ekstra Bladet har naturligvis konfronteret Sandy French, indholdschef på DR, med oplysningerne, om at DR har betalt hestetransporten:

- Det hverken kan eller vil jeg bekræfte, siger hun.

- Hvorfor skal der være så meget hemmelighedskræmmeri om det - hvorfor svarer I ikke bare, hvad der er op og ned i sagen?

- Jeg kan godt forstå, at I interesserer jer for det. Men det er sådan, at de kontrakter, som vi indgår med vores korrespondenter, det er ikke nogen, som vi offentliggør.

- Og det er helt normal praksis. Og det er derfor, at jeg principielt siger, at jeg hverken vil be- eller afkræfte, hvad vi har betalt i forbindelse med flytningen med Johannes og hans familie og ejendele. Ligesom jeg heller ikke vil tale om, hvad vi gør i forbindelse med, at Stéphanie Surrugue flytter til Paris. Så det er der ikke noget underligt i.

- Men en hestetransport er vel alt andet lige lidt unormal. Også i DR?

- Joh, men. Det er også derfor, at jeg siger, at jeg ikke kan bekræfte det. Men at jeg af principielle hensyn ikke vil kommentere på det. Hvad hvis du synes, at det var spændende, hvor mange sko en korrespondent skulle have flyttet.

- Jeg vil gerne skrive, hvis der er korrespondenter, som skal have flyttet mange sko. Den kan vi godt åbne op for.

- Det, jeg bare svarer, er, at det er en principiel beslutning, at vi ikke går ind og diskutere hver enkelts kontraktlige forhold. Og for korrespondenter er dele eller hele flytninger en del af den kontrakt.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+