Medie: Eks-formand for Finanstilsynet sigtet i hvidvasksag

Tidligere finansdirektør i Danske Bank og formand for Finanstilsynet, Henrik Ramlau-Hansen, er sigtet i hvidvasksagen, skriver Børsen.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Tidligere formand for Finanstilsynet og finansdirektør i Danske Bank Henrik Ramlau-Hansen er blandt sigtede i sagen om hvidvask i Danske Bank.

Det skriver Børsen, som har fået det bekræftet fra flere af hinanden uafhængige kilder.

Henrik Ramlau-Hansens hjem i Holte er desuden blevet ransaget i sagen, lyder det.

Tidligere er det blevet kendt, at bankens tidligere topchef Thomas Borgen er sigtet hvidvasksagen. Også bankens tidligere chefjurist Flemming Pristed er sigtet, har det været fremme.

Sigtelserne er en udløber af sagen om hvidvask gennem bankens estiske filial.

Ifølge Danske Banks egen undersøgelse flød op til 1500 milliarder kroner gennem afdelingen fra udenlandske kunder. Størstedelen af beløbet vurderes at være mistænkeligt.

Danske Bank bliver i den forbindelse undersøgt af myndigheder i Danmark, Estland, Frankrig og USA. Banken er sigtet i Frankrig og Danmark.

I Danske Banks egen advokatundersøgelse blev det afsløret, at ledelsen i banken gentagne gange blev advaret om mistænkelige kunder og alvorlige mangler i forebyggelsen af hvidvask i den estiske filial.

93 kommentarer
Vis kommentarer