Medie: Erhvervsgiganter vil købe dansk telemastodont

Et konsortium bestående af blandt andet danske pensionskasser vil købe teleselskabet TDC, erfarer Børsen.

Et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investeringsbank Macquariehar meldt sig på banen for at købe TDC.

Det erfarer Børsen fra flere kilder med kendskab til processen.

Avisen er desuden i besiddelse af et brev, som er stilet til TDC's bestyrelsesformand, Pierre Danon den 26. januar i år. Heri fremgår det, at konsortiet er klar til at overtage samtlige aktier af TDC.

Teleselskabet har en børsværdi på cirka 30 milliarder kroner.

Børsen er ikke lykkedes med at få en kommentar fra Pierre Danon.

Men avisen har forelagt kommunikationsdirektør i TDC, Peter Glüsing Pedersen oplysninger. Han oplyser, at selskabet aldrig kommenterer rygter og spekulationer i markedet.

Ifølge Børsen er konsortiet angiveligt klar til at betale 47 kroner per aktie. Det svarer til en ekstrapræmie til de nuværende aktionærer på 7,7 milliarder kroner.

Gennemføres handlen til prisen på 47 kroner per aktie, får handlen en værdi på mere end 38 milliarder kroner.

Oplysningerne kommer cirka en uge efter, at TDC opkøbte MTG Nordics, som ejer blandt andet Viaplay, Viasat og TV3. Opkøbet til næsten 15 milliarder kroner skal være med til at give tv-kunder bedre indhold.

Det TDC-ejede Yousee har været udfordret på det danske tv-marked de seneste år, og alene i 2017 tabte teleselskabet 80.000 tv-kunder.

19 kommentarer
Vis kommentarer