Medie: Erik Damgaard og Amalies onkel fedtet ind i Panama-skandale

De danske erhvervsmænd Mark Szigehty og Erik Damgaard bliver nu også nævnt i Panama-dokumenterne

Historien om de lækkede Panama Papers og en forklaring af selskaber i skattely: Sådan skjules formuer i hemmelige skattely

De danske erhvervsmænd Erik Damgaard og Mark Szigethy bliver begge nævnt i dokument-lækket fra det omstridte advokatfirma Mossack Fonseca.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen fik børsmægleren Mark Szigehty, som også er paradise-Amalies onkel, den islandske bank Landsbanki i Luxembourg til at lave et skuffeselskab ved navn Templeview International gennem Mossack Fonseca.

Selskabet købte efterfølgende aktieposter i flere danske selskaber - heriblandt Netbooster Holding, som erhvervs-rigmanden Erik Damgaard sad i bestyrelsen for.

Erik Damgaard, der også er kendt som Anni Fønsbys eksmand, var ifølge de lækkede dokumenter og Netbooster Holdings direktør samtidig medejer af Templeview International.

Foto: Lars Krabbe Samfund Banker skal forklare sig over for skatteministeren

Sigmundur Gunnlaugsson. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP Politik Islands statsminister går af efter Panama-læk

Paradise-Amalies onkel Mark Szigethy. Foto: Scanpix
Paradise-Amalies onkel Mark Szigethy. Foto: Scanpix
 

Erik Damgaard nægter dog sin dobbeltrolle over for Børsen:

- Det ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige til. Det er så længe siden alt det der, så jeg kan vel bare sige nå, siger han til avisen.

Mark Szigehty vedkender over for Børsen, at han med fuldt overlæg købte skuffeselskabet hos Mossack Fonseca.

Dog hævder han, at Erik Damgaard aldrig har været medejer af Templeview International. Han skulle i stedet have lånt Mark Szigehty 30 millioner kroner og fået pant i selskabet.

- Det kan da godt være, Erik har fået pant i Templeview som sikkerhed for sit lån, men har har ikke ejet det, siger børsmægleren til Børsen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

1 af 2 Paradise-Amalies onkel Mark Szigethy. Foto: Scanpix
2 af 2 Erik Damgaard sammen med ekskonen Anni Fønsby. (POLFOTO)
2 kommentarer
Vis kommentarer