Medie hevet i retten: Styrelse vil have papirer igen

Trafik- og Byggestyrelsen har angiveligt fortrudt en aktindsigt til Radio24syv og hev derfor mediet i retten

Nyhedschef på Radio24syv Simon Andersen har lørdag været en tur i Københavns Byret. Årsagen er en aktindsigt, som mediet har bedt om - og fået - i dokumenter om CIA og FBIs overflyvninger af dansk luftrum i forbindelse med Irak- og Afghanistankrigene.

Det skriver TV2.dk.

Angiveligt mener Trafik- og Byggestyrelsen, der ligger under transportministeriet, at der er blevet vedlagt for mange dokumenter, og derfor vil styrelsen nu have nogle af dem igen, men radiostationen nægter.

Ifølge Simon Andersen viser det materiale, som Radio24syv har modtaget i forbindelse med indkaldelsen til Københavns Byret, at det tilbagetrækningen af aktindsigten sker efter ønske fra den amerikanske ambassade.

- Vores principielle holdning er selvfølgelig, at et materiale, der er udleveret efter offentlighedslovens regler, det har vi lov til at beholde. Det kan man ikke komme to dage efter og trække tilbage, siger Simon Andersen ifølge TV2.

Nyhedschefen oplyser også, at radiostationens journalister endnu ikke har fået overblik over materialet. Derfor kan han ikke vurdere, hvorfor Trafik- og Byggestyrelsen vil trække aktindsigten tilbage.

- Det ville nok være forkert af mig at gå nærmere ind i det nu, når vi nu skal have et slagsmål om, hvorvidt der er ting her, der kan skade rigets sikkerhed og forholdet til USA. Det er jo det, man påstår, siger han.

Københavns Byret har lørdag valgt at udskyde sagen. Radiostationen har ifølge TV2.dk ikke hørt noget lørdag, der får dem til at ændre holdning, og Radio24syv har derfor ingen intentioner om at levere dokumenterne tilbage.

Trafik- og Byggestyrelsen oplyser overfor Ritzau, at styrelsen ikke har nogen kommentar.

13 kommentarer
Vis kommentarer