Medie: Iran udsender arrestordre på Trump

En arrestordre på præsident Donald Trump er angiveligt udstedt fra Iran, der også beder Interpol om hjælp

Medie: Iran udsender arrestordre på Trump

Irans arrestordre mod Trump er et modtræk til USA's drab på den højtstående general Qassem Soleimani. Men hvem var Qassem Soleimani? Mellemøst-ekspert Deniz Serinci tegner et billede af manden, der har fået Iran til at kræve Trump anholdt.

I januar 2020 blev Irans næstmest magtfulde mand, generalmajor Qassem Soleimani, dræbt i et amerikansk missilangreb uden for den internationale lufthavn i den irakiske hovedstad, Bagdad.

Det er i kølvandet på dette drab, at Iran angiveligt har udstedt arrestordren. Det skriver nyhedsbureaet AP, der citerer en iransk statsanklager.

Qassem Soleimanis død skal hævnes. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Qassem Soleimanis død skal hævnes. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
 

Samtidig skulle arrestordren omhandle 'dusiner af andre', som Iran mener var involveret i droneangrebet, der tog livet af Soleimani i Bagdad.

Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon oplyste hurtigt efter angrebet på Soleimani, at det var præsident Donald Trump, som beordrede angrebet på den iranske general.

Iran lovede med det samme, at hævnen ville blive brutal. Det er årsagen til arrestordren.

Mens Trump nok kan ånde lettet op og ikke frygte en anholdelse, understreger nyheden de øgede spændinger mellem Iran og USA, som der har hersket, siden Trump trak USA ud af en stor atomaftale.

AP har forsøgt at få en kommentar fra Interpol, men de er ikke vendt tilbage på henvendelserne.