Medie: Kendt tv-vært overdrog Dyrbys sexbilleder til TV2

Tidligere nyhedsdirektør hos TV2 Michael Dyrby måtte forlade stationen på grund af kompromitterende materiale efter en affære. Nu skriver Radio24syv, at billederne blev leveret fra andre mediefolk

Her ses sagens involverede; Miki Mistrati, Michael Dyrby og Janni Pedersen. (Foto: Thomas Sjørup, Miklos Szabo/TV2 og Flemming Schiller.)
Her ses sagens involverede; Miki Mistrati, Michael Dyrby og Janni Pedersen. (Foto: Thomas Sjørup, Miklos Szabo/TV2 og Flemming Schiller.)

Det gav genklang i medieverdenen 10. november sidste år, da TV2's mangeårige nyhedsdirektør Michael Dyrby i en pressemeddelelse fortalte, at han med øjeblikkelig virkning forlod sin stilling.

- Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør, lød forklaringen dengang i pressemeddelelsen.

Den sårbare position handlede om, at der pludselig florerede billeder af ham i kompromitterende situationer i forbindelse med affæren.

Hidtil har det været uvist, om og hvordan TV2 fik at vide, at sexbillederne af Michael Dyrby fandtes, men nu mener Radio24syv at have fundet svaret på det spørgsmål.

Ifølge mediet viser det sig, at det var den kendte TV2 News-vært Janni Pedersen, som på en bog-messe 6. november angiveligt skulle have modtaget materialet og derefter henvendt sig til sin nyhedschef på TV2, Mikkel Hertz. Herefter blev den administrerende direktør hos TV2, Merete Eldrup, orienteret, og fire dage senere trak Dyrby sig altså.

Danske kendte - 11. nov. 2015 - kl. 20:57 Dyrbys elskerinde: Jeg sagde stop

Flere mediepersoner med
Radio24syv fremlægger ikke på deres hjemmeside det materiale, som angiveligt skulle ligge til grund for, at det skulle være Janni Pedersen som overdrog materialet til TV2.

Hun er heller ikke den eneste medieperson, der nævnes i historien. Ifølge radiostationen spiller Ekstra Bladets tv-vært på programmerne Jagten, Miki Mistrati, en bærende rolle i Dyrby-sagen.

Han skulle angiveligt have forsøgt at overtale Michael Dyrbys tidligere elskerinde til at udlevere billederne af den tidligere nyhedsredaktør. Han skulle ifølge mediet også have forsøgt at få Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, overtalt til at trykke historien om Dyrby lang tid før, at den overhovedet var kendt i offentligheden.

Det afviste Poul Madsen pure at gøre, hvorefter Miki Mistrati angiveligt forsøgte at overtale kvinden til, at han i stedet kunne give materialet videre til et andet medie, som derefter kunne skrive historien.

Det skulle angiveligt ligeledes have været Miki Mistrati, som ved en bogmesse 6. november i første omgang gav al materialet til Janni Pedersen, som senere gik videre til TV2-bosserne med det.

Alt det bygger Radio24syv angiveligt på en række sms'er mellem Miki Mistrati og Michael Dyrbys daværende elskerinde.

Danske kendte - 12. nov. 2015 - kl. 07:01 Så lang var Dyrbys 'korte' affære

Poul Madsen: De må fremlægge beviser
Ekstra Bladet har fredag forsøgt at få en kommentar fra både Janni Pedersen og Miki Mistrati, men det har ikke kunnet lade sig gøre. Til Radio24syv skriver Miki Mistratis advokat, Anders Németh, dog:

'Miki Mistrati står ikke på nogen måde bag lækagen af de billeder af Dyrby, som åbenbart florerer i det offentlige rum'.

Ekstra Bladets Poul Madsen vil gerne kommentere sagen. Han siger:

- Jeg har det sådan, som jeg har haft det i fire måneder med den her sag. Hvis der er nogen, der kan komme og fortælle mig, at Miki Mistrati har videredistribueret materiale til nogen uden for Ekstra Bladet, så ville han blive fyret herfra. Og der er ikke nogen, der kan fortælle mig det. Der er ikke noget bevis på det, og indtil videre er det hele gangsladder og rygter, som folk bringer videre, siger Poul Madsen.

Han fortæller, at han lægger vægt på, at historien ind til videre er baseret på en anonym kilde.

- Og derudover nogle antagelser om, hvordan tingene er. Læg beviserne frem, og få Janni Pedersen til at sige, at 'ja, jeg fik materialet af Miki Mistrati' - så ville der være nyt i sagen, siger Poul Madsen.

Dyrby ser fremad
Radio24syv har i fire måneder forsøgt at få Poul Madsen til at medvirke i historien.

- De har ikke vist mig andet materiale end det, de lægger frem i dag. Men det eneste, der er afgørende for mig og for Ekstra Bladet, er, at hvis jeg afviser en historie over for en journalist, så skal historien ikke videre. Så er det fortroligt materiale, og så må nogen lægge beviser på bordet og sige, at det er en af vores medarbejdere, der har gjort det.

- Men har Miki Mistrati været henne ved dig og sige, at han har det her materiale?

- Indtil der er nogen, der kommer og lægger et bevis på bordet for, at en person har modtaget materiale fra en person herinde fra, så er der ikke noget at komme efter, og sådan er det for mig. Man kan jo påstå hvad som helst, men folk her på stedet skal også kunne stole på, at jeg holder hånden over alle indtil det modsatte er bevist, siger Poul Madsen.

Ekstra Bladet har via sms været i kontakt med Michael Dyrby, der skriver:

'Jeg har ikke nogen kommentarer til dagens udvikling. Jeg har lagt sagen bag mig. Min familie og jeg ser fremad'.

Se også: Tommy Kamp i Dyrby-sag: Jeg har set skrækindjagende billeder

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen