Medie: Kendte danske tøjmærker reddes fra konkurs

Bruuns Bazaar og BZR reddet på målstregen

Lene Nystrøm fra popgruppen Aqua som model for Bruuns Bazar under en modeopvisning i København i 1999. Foto: Borge
Lene Nystrøm fra popgruppen Aqua som model for Bruuns Bazar under en modeopvisning i København i 1999. Foto: Borge

Bruuns Bazaar så ud til at være et overstået kapitel i den danske tøjverden, da selskabet måtte indgive konkursbegæring i begyndelsen af marts. Men nu får varemærkerne Bruuns Bazaar & BZR lov til at leve videre i nyt ejerskab.

Det er Hanssen Brands, som er del af den Vejle-baserede Hanssen-koncern og bl.a. er storaktionær i tøjgiganten IC Group A/S, der ifølge business.dk overtager mærkerne.

Hanssen Brands A/S har tidligere været medejer af lampefirmaet Louis Poulsen og ejer i forvejen flere varemærker inden for beklædning, indretning og briller, der bliver drevet på licens.

Se også: Kendt dansk tøjmærke går konkurs: - Vi har knoklet

Bruuns Bazaar og BZR's nye ejer ærgrer sig over, at tøjfirmaet nåede at indgive en konkursbegæring.

- Både køb og det videre licens- og udviklingsarbejde med et brand er nemmere, når vi kommer ind før konkursbegæring og advokater. Det er ærgerligt for et hæderkronet brand at skulle den mølle igennem, siger Søren Hanssen, administrerende direktør for Hanssen Brands, i en pressemeddelelse.

Det højt profilerede Bruuns Bazaar måtte indgive en konkursbegæring efter 22 år, hvoraf de seneste år havde været hårde.

Bruuns Bazaar var en del af Scandinavian Designers Gruppen, hvor også mærkerne Baum und Pferdgarten og Six Ames hører hjemme. De to sidstnævnte brands er ikke berørt af konkursen.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere