Medie: Kongehus får millioner i det skjulte

Det norske kongehus koster meget mere, end hvad der tidligere har været offentligt kendt

(Foto: AP).
(Foto: AP).

232 millioner norske kroner. Det er beløbet, som det norske kongehus ifølge det norske statsbudget koster - men i virkeligheden er det et langt større beløb, skriver Dagbladet.

Ifølge en undersøgelse, som det norske medie står bag, bringer hemmeligholdte udgifter det samlede beløb til kongehuset op på 460 millioner norske kroner.

Omkostningerne på 460 millioner kroner er dermed meget højere, end hvad politikere, kongehuseksperter og norske medier har opereret med i den offentlige debat de seneste ti år, skriver Dagbladet.

Kendte Både, biler, pelse, smykker...: Her er kongehusets mange gaver

Livvagterne koster
Udover de 232 millioner norske kroner, der står angivet til 'Det kongelige hus', har Dagbladet fundet over hundred millioner norske kroner fordelt på andre budgetposter.

Derudover er regningen til kongens livvagter fra Den kongelige politeskorte ifølge mediet ikke specificeret i statsbudgettet og holdes skjult for offentligheden.

Livvagterne koster ifølge Dagbladet 110 millioner norske kroner i 2016 og udgør mere end 20 procent af de samlede udgifter til kongehuset.

De kongelige gør sig skyldige i bestikkelse, når de modtager gaver, mener eksperter. (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto). Danske kongelige Eksperter: De kongelige er korrupte

Udgifterne steget
Totaludgifterne til den norske kongefamilie er steget med mindst 37 procent de seneste seks år - fra 336 millioner norske kroner i 2010 til mindst 460 millioner norske kroner i 2016, skriver Dagbladet.

Samtidig er lønningerne til medlemmerne af kongehuset mere end fordoblet siden 2002 - fra 52 millioner dengang til 119 millioner norske kroner i 2014.

Kronprinsesse Vidtoria og prins Daniel er nu forældre til to børn. (Foto: AP) Intl. kongelige Se det første billede af prins Oscar

1 af 4 (Foto: AP).
2 af 4 (Foto: AP).
3 af 4 (Foto: AP).
4 af 4 (Foto: AP).
19 kommentarer
Vis kommentarer