Medie: Kvinde blev erklæret død – var i live

Lig fundet i sneen bevægede sig pludseligt på norsk sygehus, da politiet skulle efterforske mistænkeligt dødsfald

Kvinden blev fundet livløs i en snedrive. Kørt med ambulance til sygehuset, hvor hun blev erklæret død. Arkivfoto: Benjamin Kürstein/Ritzau Scanpix
Kvinden blev fundet livløs i en snedrive. Kørt med ambulance til sygehuset, hvor hun blev erklæret død. Arkivfoto: Benjamin Kürstein/Ritzau Scanpix

En kvinde blev sidste måned erklæret død på sygehuset i norske Molde, efter hun forinden var blevet fundet livløs og stærkt nedkølet i en snedrive.

Men da politiet ankom til sygehuset for at dokumentere og efterforske dødsfaldet, opdagede en betjent, at det formodede lig bevægede sig og gav en lyd fra sig.

Det skriver norske TV 2.

Politiet bekræfter overfor det norske medie, at politiet 19. februar i år fik en melding om dødsfaldet fra sygehuset i Molde. Derefter var det politiets opgave at opklare, om der var sket noget strafbart i forbindelse med kvindens død.  

- Der blev iværksat en efterforskning, og politiet rykkede ud på baggrund af meldingen, som kom ind til vagtcentralen, forklarer politiinspektør Elin Drønnen fra Møre og Romsdal Politidistrikt til TV 2.

Først efter betjentens opdagelse af livstegn hos kvinden begyndte genoplivningen. Myndighederne vil ikke oplyse, hvor længe kvinden ’lå død’, før genoplivningen gik i gang. Af hensyn til myndighedernes tavshedspligt er det derfor umuligt at beskrive forløbet nærmere. Dermed heller ikke hvilke konsekvenser fejlen eventuelt har haft for kvindens helbred.

- Det viste sig, at personen alligevel ikke var død. Så vi har naturligt nok ikke nogen igangværende efterforskning af et mistænkeligt dødsfald i denne sag. Udover dette kan jeg ikke give flere oplysninger, forklarer politiinspektør Elin Drønnen til norske TV 2.

Sagen blev, ifølge TV 2 Norge, vurderet så alvorlig, at det statslige norske sundhedstilsyn blev varslet direkte fra sygehuset - og rutinerne skal nu gennemgås.