Medie: Lavtlønnede kan blive udelukket fra dagpenge

Danskere med lave lønninger kan blive udelukket fra at få dagpenge, erfarer Berlingske Nyhedsbureau.

Danskere med lave lønninger kan fremover blive udelukket fra at få dagpenge.

Ifølge et notat fra Dagpengekommissionen, som Berlingske Nyhedsbureau er i besiddelse af, arbejder kommissionen med en model, der gør retten til dagpenge indkomstafhængig.

I dag beregnes retten til dagpenge ud fra, hvor mange timer man arbejder, men kommissionen anbefaler, at dagpengeretten fremover bliver afhængig af, hvor meget man tjener.

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger arbejder kommissionen konkret med en model, der fastsætter beløbet til 17.700 kroner om måneden, hvilket svarer til industriens mindsteløn.

Det vil betyde, at man kun kan få ret til at få dagpenge, hvis man har arbejdet til en løn på 17.700 kroner om måneden i ét år inden for de seneste tre år.

Dagpengekommissionen har tidligere fået foretaget beregninger, der viser, at en sådan model ville udelukke 6.000 danskere fra overhovedet at komme ind i dagpengesystemet. Men de nyeste beregninger viser, at det tal nærmere er 1500.

Oplysningerne bekræftes af et tidligere omtalt lækket referat fra et hovedbestyrelsesmøde i LO den 23. september, der viser, at kommissionen har besluttet, "at optjening fremover sker på baggrund af indkomst i stedet for timer".

Formand for Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA), Dennis Kristensen, frygter for konsekvenserne af forslaget:

- Mange af vores medlemmer er deltidsbeskæftigede med lønninger, der ikke er så forfærdeligt høje, og de vil risikere slet ikke at nå op på de 17.700 kroner om måneden, siger han til Berlingske Nyhedsbureau

Dagpengekommissionen, der blandt andet består af flere økonomer og repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, kommer med sine anbefalinger 19. oktober.

30 kommentarer
Vis kommentarer