Medie: Sigtet skattemedarbejder sad i udbytteafdeling

Menig HK-skattemedarbejder fra Høje Taastrup er sigtet i sag om milliardsvindel.

Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup

Det er en menig HK-skattemedarbejder i den afdeling i Skat, der behandler ansøgninger om refusion af udbytteskat, som Bagmandspolitiet har sigtet i sagen om svindel for mindst 9,1 milliarder kroner.

Det bekræfter flere af hinanden uafhængige kilder over for DR Nyheder. Manden er nu hjemsendt, men var indtil for nylig ansat i den afdeling i Skat i Høje Taastrup, der behandler ansøgninger fra udenlandske aktionærer om refusion af udbytteskat.

Det er uklart, præcist hvad manden er sigtet for, og hvordan politiet betragter hans rolle i sagen.

Men ifølge en orientering givet af skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Folketingets skatteudvalg er manden sigtet for medvirken i den store svindelsag, hvor en britisk forretningsmand, ifølge DR, er en af de hovedmistænkte.

Den sigtede skattemedarbejders fagforening, HK, afviser at kommentere sagen.

Karsten Lauritzen ønsker ikke over for Ritzau at kommentere sagen, oplyser Skatteministeriet.

Skat anmeldte i august sidste år den formodede svindel med refusion af udbytteskat på 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet.

Beløbet blev senere øget til 9,1 milliarder kroner, og i følge Weekendavisens oplysninger kan det stige med yderligere 2,5 milliarder kroner.

Tre skattechefer blev sidste år sendt hjem efter afsløringen af skandalesagen, og siden har Statsrevisorerne udtrykt skarp kritik i sagen af både departementet i Skatteministeriet og den øverste ledelse i Skat.

Onsdag i næste uge skal justitsminister Søren Pind (V) redegøre for status i sagen på både et åbent og et lukket samråd i skatteudvalget.