Medie: Skat fyrer direktør

It-direktør Jan Topp Rasmussen er fyret i Skat, bekræfter centrale kilder over for finans.dk. Flere vil følge efter, siger flere kilder til mediet

Ifølge Finans.dk er Jan Topp Rasmussen færdig som IT-direktør hos Skat. (Foto: Ekstra Bladet)
Ifølge Finans.dk er Jan Topp Rasmussen færdig som IT-direktør hos Skat. (Foto: Ekstra Bladet)

Nu ruller hovederne i Skat.

Fredag vil skatteminister Karsten Lauritzen (V) på et allerede indkaldt pressemøde præsentere en handlingsplan, og flere kilder siger til Jyllands-Postens finansmedie finans.dk, at it-direktør Jan Topp Rasmussen er fyret.

Skat har længe været ude i en lang række skandaler. Blandt andet it-systemet, EFI, som er et fælles inddrivelsessystem, har vist sig at være smækfyldt med fejl.

Det er Jan Topp Rasmussen, der har været ansvarlig for EFI, som Kammeradvokaten har udtalt ville være decideret ulovligt for Skat at bruge i den automatiske gældsinddrivelse.

Selvom flere kilder har sagt til finans.dk, at endnu flere i Skat står til at blive fyret, så ser det ud til, at topchef Jesper Rønnow Simonsen går fri.

Skat har fredag eftermiddag efter skatteministerens pressemøde om formiddagen indkaldt til et pressemøde, hvor det lyder, at Rønnow vil "gennemgå de organisatoriske forandringer og de personalemæssige konsekvenser" på baggrund af sagen om EFI og svindel med udbytteskat.

Skat har ikke kommentarer til finans.dk, og mediet venter på at få en kommentar fra Skatteministeriet.

Kristian Jensen (V), som var skatteminister fra 2004 til 2010 sagde onsdag til Ritzau, at EFI var en fejl.

- Læren af alt det her er, at man it-mæssigt i den offentlige sektor i langt højere grad bør gå efter små opbygninger i etableringen af nye it-systemer i stedet for at holde fast i drømmen om, at man på én gang kan lave den totale omvæltning, sagde Kristian Jensen.