Annonce:
Annonce:

Medie: Trump bringer israelsk spions liv i fare

Trump fortalte russerne om israelsk spion, der undersøgte IS-plan om at detonere flybombe i bærbar computer

(AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
(AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
Annonce:
Følg Samfund

USA's præsident, Donald Trump, har bragt en israelsk spions liv i fare ved at videregive oplysninger til Ruslands udenrigsminister om en hemmelig israelsk operation.

Spionen har tilsyneladende fundet ud af, at IS planlægger at sprænge et passagerfly i luften med en bombe gemt i en bærbar computer.

Det rapporterer den amerikanske tv-kanal ABC News.

Infiltreret
Spionen har infiltreret Islamisk Stat, og det kan potentielt bringe agentens liv i fare, når USA videregiver oplysningen til en fremmed magt, siger tidligere og nuværende amerikanske embedsmænd til ABC News.

Det var aviserne Washington Post og New York Times, som mandag citerede kilder med kendskab til mødet mellem Trump og den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov. De siger, at Trump gik for langt.

Her hed det, at Trump kompromitterede et tredjeland - altså Israel - ved at fortælle russerne om den hemmelige operation.

Annonce:

Det er oplysninger, som Israel har delt med USA, på betingelse af, at de blev holdt hemmelige.

Ved at afsløre
Den israelske spion var i færd med at afsløre en plan fra IS om at få et passagerfly til at styrte.

- Det ser ud som om, at de oplysninger, som spionen har indsamlet, var tilstrækkelige til at få amerikanske embedsmænd til at overveje det stærkt diskuterede forbud mod bærbare computere på alle fly fra Europa til USA, skriver Jerusalem Post.

Det amerikanske krav om, at bærbare computere ikke må være med i flykabinen, er allerede trådt i kraft på flere flyruter fra Mellemøsten til USA.

Onsdag forhandler amerikanske og europæiske embedsmænd om, hvorvidt forbuddet mod bærbare computere også skal gælde på flyruter fra Europa til USA.

Afviser
Det Hvide Hus afviser alle anklager om, at Trump har lækket fortrolig information.

Annonce:

- Præsidenten har gentagende gange udtrykt, at general Flynn er en ordenlig mand, der har tjent og beskyttet vores land. Præsidenten har aldrig bedt Hr. Comey eller nogen andre bringe nogen efterforskninger til ophør. Heller ikke efterforskningen af general Flynn, lyder det i en officiel udtalelse fra Det Hvide Hus.

- Præsidenten har den største respekt for vores retshåndhævende myndigheder og alle efterforskninger. Dette er ikke en sand eller præcis skildring af samtalen mellem præsidenten og Mr. Comey.

Mandag skrev avisen Washington Post, at Trump havde afsløret hemmelige informationer, da han i sidste uge mødtes med den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, samt ambassadør Sergey Kislyak på besøg i Det Hvide Hus. Her kunne avisen på baggrund af flere anonyme kilder fortælle, at Trump kan have kompromitteret en vigtig efterretningskilde, der er tæt på terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: