Annonce:
Annonce:

Medie: Trump vidste besked

The New York Times undergraver Donald Trumps forklaring om, at han ikke vidste noget om russiske dusører i forbindelse med drab på amerikanske soldater

Foto: Tom Brenner/Reuters
Foto: Tom Brenner/Reuters
Annonce:
Følg Samfund

Præsident Donald Trump modtog allerede i februar en skriftlig orientering om, at militante afghanere var blevet lovet russiske dusører for at dræbe amerikanske soldater.

Det skriver avisen The New York Times.

Oplysningerne kan undergrave den amerikanske præsidents forsikringer om, at han aldrig havde hørt om denne trussel.

Trump er under tiltagende pres for at forklare sig i forhold til medierapporter om, at han var informeret om, at den russiske efterretningstjeneste betalte dusører til militante med tilknytning til Taliban for drab på amerikanske soldater i Afghanistan.

Trump og hans administration reagerede ikke på oplysningerne i februar ifølge avisen.

The New York Times skriver med henvisning til to unavngivne embedsmænd, at oplysningerne stod i en skriftlig version af en daglig briefing til præsidenten sidst i februar.

Annonce:

CNN bekræfter oplysningerne, men citerer kilder for, at oplysningerne blev givet til Trump "på et tidspunkt i foråret".

Trump siger, at han ikke fik oplysningerne, og Det Hvide Hus hævder, at de ikke blev givet til præsidenten, fordi de ikke var verificerede.

- De spørgsmål, som rejser sig her, er, om præsidenten var orienteret? Og hvis ikke, så hvorfor ikke? Og hvorfor blev Kongressen ikke orienteret, siger Nancy Pelosi, som er Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus.

De embedsmænd, som The New York Times citerer, siger, at rapporterne om de russiske dusører blev anset for at være tilstrækkelig vigtig og troværdig til at blive medtaget i en skrivelse fra 4. maj i CIA's fortrolige efterretnings-overblik om den internationale udvikling.

Dette er CIA's "flagskibsprodukt" omkring dets løbende efterretningsvirksomhed.

Ifølge The New York Times har USA's efterretningstjenester og specialstyrker i Afghanistan allerede i januar givet meldinger om rapporterne om russiske dusører til Taliban.

Annonce:

Det Nationale Sikkerhedsråd, NSA, holdt sidst i marts et møde om mulige reaktioner, men Det Hvide Hus gav ikke bemyndigelse til nogen form for handling.

- Jeg væmmes ved Trumps inkompetence, hedder det i et tweet fra Tammy Duckworth, som er tidligere helikopterpilot i hæren og kampveteran, og som i dag er demokratisk senator.

- Enten vidste han ikke, at Rusland tilbød dusører for drab på amerikanske soldater eller han tog sig ikke af det, da han hørte om det. Begge dele er uacceptabelt for en øverstbefalende, skriver hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: