Medier: Folk har 'sex-roulette'-fester, hvor en person har HIV

Flere britiske medier skriver om den nye sex-trend 'sex-roulette', hvor en deltager i et orgie har HIV, men ingen ved, hvem det er. Spanske læger advarer imod den ekstreme sex-leg, der ifølge medier bliver mere og mere populær

Tendensen med sex-roulette ses angiveligt især blandt homoseksuelle mænd i Spanien og rige folk i Serbien. Foto: Colourbox
Tendensen med sex-roulette ses angiveligt især blandt homoseksuelle mænd i Spanien og rige folk i Serbien. Foto: Colourbox

Kender du nogen, der har deltaget i sex-roulette, eller kender du selv til fænomenet? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det britiske medie Mirror skriver, at en ny sex-leg oplever en stigende tendens, hvor deltagerne leger med risikoen for at blive smittet med HIV. Ved de ekstreme 'sex-roulette'-fester har en af deltagerne HIV, og det er ikke lovligt at bruge kondom. Disse slags fester er ifølge Mirror især udbredt blandt homoseksuelle mænd i Spanien.

Blå fester
Det er læger fra Barcelona, der har gjort opmærksom på den nye tendens med 'sex-roulette', og ifølge Metro har denne type sex-leg rødder i Serbien, hvor den angiveligt blev anvendt blandt rige folk. 

Det bekræftede en serbisk stripper sidste år over for den serbiske avis Telegraf, hvor hun kaldte sex-legen for 'Serbian Sex Roulette'.

- De, der dukker op til festerne, har masker på, og en af dem har HIV, fortæller stripperen Tijana til Telegraf, og fortsætter:

- De rige arrangerer festerne for andre rige mennesker. Det giver dem et sus, at det måske er dem, som har sex med den HIV-smittede person.

Festerne er angiveligt også blevet kaldt 'de blå fester', fordi deltagerne i nogle tilfælde tager anti-virus stoffer, der mindsker risikoen for at blive smittet.

Danmark er ikke velegnet til sex-roulette
Dr. Josep Mallolas fra Hospitalet Clinic i Barcelona fortæller om den nye tendens til den spanske avis el Periodico, og mener, at folk har mistet respekten for HIV.

- Der findes alt: 'Sex-roulette'-fester, eller sex-fester som du kun kan deltage i, hvis du har HIV, siger han.

Men selvom tendensen angiveligt er populær i Spanien, så er det ikke kendt herhjemme. Hverken Aids Fondet eller Statens Serum Institut kender til den nye dille, og ifølge Susan Cowan, afdelingslæge ved Statens Serum Institut, ville en sådan tendens slet ikke give nogen mening i Danmark.

- Det ville slet ikke være interessant at spille sex-roulette i Danmark. Langt de fleste danskere, der ved, at de er smittet med HIV, er i behandling, og smitter derfor ikke. Og de, der ikke er i behandling, ved højest sandsynligt ikke, at de lider af sygdommen, siger hun til Ekstra Bladet.

Ifølge Susan Cowan er Danmark et af de lande, der klarer sig bedst i forhold til behandlingen af HIV.

- I 98 procent af tilfældene vil du kunne gå i seng med en person, der ved, at de er smittet med HIV uden at beskytte dig, fordi personen er i behandling. Det er derfor sjældent, at vi ser smitte fra en velkendt HIV-positiv, siger Susan Cowan til Ekstra Bladet.

Årsagen til sex-roulette er angiveligt spændingen om, hvorvidt man bliver smittet med HIV eller ej. Det er altså adrenalinen, der tænder nogle folk. Andre tænder på ekstrem fedme, og Patty er en af de kvinder, der måtte spise tusindvis af kalorier hver dag, for at tilfredsstille sin kæreste. Efter de slog op tabte hun sig 107 kilo.

18 kommentarer
Vis kommentarer