Den såkaldte pansergeneral Jørgen Ejbøl, der i perioden 2003 til 2014 sad i formandsstolen i JP/Politikens Hus, der udgiver blandt andet Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken, fik tre millioner kroner med i baglommen, da han i 2014 forlod posten og i stedet blev næstformand i bestyrelsen.
Det fortæller nuværende bestyrelsesformand Lars Munch til Ekstra Bladet.
- Da Jørgen Ejbøl gik af som formand efter mere end ti år, fik han en bonus på tre millioner kroner som tak for indsatsen. Denne bonus blev besluttet af de to ejere, Jyllands-Postens Fond og Politiken-Fonden.
Carsten Juste langer ud efter JP/Politiken-koncernens top
Dermed afviser Lars Munch påstanden i journalist Kirsten Jacobsens portrætbog 'Pansergeneralen', der udkom i sidste måned. Heri skriver forfatteren, at Jørgen Ejbøl har modtaget en bonus, der i størrelse svarede nogenlunde til den bonus som Lars Munch modtog i 2014 efter i ti år at have været administrerende direktør for JP/Politikens Hus.
Hans bonus var på 16,8 millioner kroner og blev af den daværende bestyrelse med Jørgen Ejbøl i spidsen tilbudt i 2004 som en fastholdelsesbonus, hvis han blev siddende som direktør i ti år.
Bekræfter bonus
Over for Ekstra Bladet bekræfter Jørgen Ejbøl, at bonussen var på tre millioner kroner, hvoraf JP/Politikens Hus A/S betalte to millioner kroner, mens Jyllands-Posten Holding A/S betalte en enkelt.
Bonussen blev ifølge Jørgen Ejbøl udbetalt for godt formandsskab og for en veludført fusion af virksomhederne bag Jyllands-Posten og Politiken samt Ekstra Bladet.
Pansergeneralen kom ud af hulen
Samtidig forsvarer han den to-cifrede millionbonus til Lars Munch.
- Han har fået lov til at arbejde benhårdt, inden han fik bonussen, som var skruet sådan sammen, at han så fik en tilsvarende lavere løn på årlig basis, siger Jørgen Ejbøl.
'Muligt at jeg tog fejl'
Kirsten Jacobsen, der har skrevet 'Pansergeneralen', fortæller til Journalisten, at hun mente at have belæg for påstanden om størrelsen på Jørgen Ejbøls bonus.
- Det er meget muligt, at jeg tog fejl. Hvis det er forkert, så undskylder jeg på bogens og egne vegne og over for Ejbøl. Men jeg mente, at jeg havde belæg for, hvad jeg skrev. Og jeg har trods alt brugt halvandet år på den bog, siger hun til fagbladet og tilføjer:
- Hvis jeg kunne dokumentere det, så havde jeg skrevet det. Jeg skriver 'angiveligt lignende beløb', fordi det er, hvad jeg mente at have belæg for.
Stribe af sager
Om Jørgen Ejbøl overhovedet havde fået en bonus har den seneste tid været genstand for diskussion i flere medier, der også har beskrevet en række andre sager, hvor 'Pansergeneralen' har været i modvind.
Sagerne drejer sig - udover bonussen - om beskyldninger for magtmisbrug, og at Jørgen Ejbøl skulle have pålagt den tidligere Jyllands-Posten-redaktør Flemming Rose en håndfæstning, der forbød redaktøren at beskæftige sig med Muhammed-sagen.
Hospital anklager medieboss: Truede med dårlig omtale
I kølvandet på de mange sager sendte medarbejderforeningerne på Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken en opfordring til koncernens bestyrelse om at lave en redegørelse for, 'hvad det egentlig er, der foregår i koncernen'.
Som svar på henvendelsen svarede bestyrelsesformand Lars Munch her til formiddag på kritiske spørgsmål fra bladhusets medarbejdere på et internt møde.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.