Meget pinligt.
Sådan beskriver strategisk kommunikationsrådgiver hos Moment Kommunikation Troels Johannesen togtur.dk's afsløring af, at DSB-toppen sendte 11 medarbejdere og chefer med fly frem og tilbage til World Passenger Festival 14.-16. november.
Alt sammen imens DSB arbejder intenst for at få flere og flere danskere til at vælge det mere klimavenlige alternativ på skinner, når de rejser ud i Europa.
- Det her er jo en frygtlig pinlig sag for DSB. På den ene side prøver de af overbevise folk om, at de skal tage toget til en destination som Amsterdam i stedet for at flyve.
- De vil øge tankegangen om at tage toget, og så er det jo på den anden side frygtelig pinligt, når de i det her tilfælde vælger den nemme løsning. Det er jo dobbeltmoralsk, at de ikke selv orker at deltage ved at gå forrest, siger Troels Johannesen til togtur.dk.
Samtidig oplyser han, at DSB har skudt sig selv i foden, og nu står over for en svær kommunikativ opgave.
Artiklen fortsætter under billedet ...
- Det er jo klart, at man godt vil spare noget tid, når man har travlt på arbejde eller med familien. Men det er jo hele udfordring med at lave om på rejsevaner for hr. og fru Danmark, når man rejser med tog. Det er jo en ofring, for alle ved jo, at det tager længere tid at tage toget, men når man gerne vil gå forrest, så er man nødt til nogle gange at være et godt eksempel.
- Det nytter jo ikke noget, at 11 mennesker tager til en konference og flyver dertil og så går tilbage og arbejder på at almindelige mennesker skal tage toget. Det gør det meget svært for dem at overbevise almindelige mennesker om at tage toget, siger Troels Johannesen til togtur.dk.
Hyggetid
På DSB's hjemmeside gør de det endda helt klart. Du gør en forskel for klimaet, hver gang du tager toget. Og så er det endda blevet meget bekvemt og nemt at tage toget rundtomkring i Europa.
Men ikke nemt nok, når det gælder DSB's egne folk
Målet for flyveturen var togkonferencen World Passenger Festival i Beurs van Berlage i den centrale del af Amsterdam.
Konferencen er blandt andet sat i verden for at få flere europæere til at tage toget. Ligesom de over 300 talere blandt andet skulle fokusere på et skift til en mere bæredygtig offentlig transport, fremgår det.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Fra fly til tog
Blandt talerne var også en række af flypassagerne fra DSB's delegation. Heriblandt bæredygtighedschef og underdirektør hos DSB Aske Wieth-Knudsen.
Han var endda en af hovedtalerne og paneldeltagerne i forbindelse med emnet, der handlede om at 'skabe betingelser for et udbredt skift til offentlig transport: En håbløs drøm eller en realistisk vision?'.
Her skulle han endda tale om, hvordan jernbanevirksomhederne i Europa kan få succes med at skifte fra biler og fly til tog og bus, ligesom et af emnerne var at gøre klimavenlig transport til normen i Europa.
Det fandt ifølge dagsorden sted kl. 9.35 søndag 18. november. Samme dag, som Aske Wieth-Knudsen satte sig ind i et fly for igen at flyve hjem til Danmark.
Blandt de andre DSB-deltagere på konferencen var head of digital Labs Jacob Saugman og head of revenue Management Jørgen Villadsen.