Melissa har HIV: Tør de kysse hende?

Ville du turde kysse en person, der har HIV? Melissa lever med sygdommen, og den 25-årige kvinde stiller modigt op til et eksperiment, der tester netop dét spørgsmål. Se hvordan det gik i videoen her

Se det tankevækkende og rørende eksperiment her. (Video: AIDS-Fondet)

Melissa blev smittet med HIV som 19-årig af sin første kæreste og sexpartner.

I dag er hun 25 år og lever en hverdag, der, ifølge hende selv, er 'ligesom alle andres'. Melissa er hovedpersonen i et eksperiment, der skal teste folks fordomme, når det kommer til hiv.

I eksperimentet, som vi ser i videoen, prøver hun at lokke et kys ud af helt fremmede mennesker, når de samtidig får at vide, at hun har hiv. Folk reagerer meget forskelligt på afsløringen, men alle har været indforstået med at få deres reaktion med i videoen.

- Alle dem, vi ser i videoen, har givet deres samtykke til at medvirke. De forstår godt, det er en vigtig sag, siger Line Rasmussen, chef for kommunikation og kampagner hos AIDS-Fondet.

- Ingen har vidst, hvad de gik med til, da de sagde ja til at medvirke i eksperimentet. Så alle reaktioner er helt ægte og rå.

Hensigten med eksperimentet er at se, om folk virkelig er så fordomsfri, som de ønsker at fremstå.

- Folk tror faktisk, at de har meget færre fordomme, end hvad de egentlig har. Så vi besluttede os for endelig at teste, om folk er så fordomsfri, som de selv tror, siger Line Rasmussen.

Eksperimentet er en del af AIDS-Fondets kampagne 'Kys Hiv'

Se det tankevækkende og rørende eksperiment øverst i artiklen

HIV står for Human Immundefekt Virus, og er, som navnet antyder, en virus, der angriber immunforsvaret. HIV kan udvikle sig til Aids. En diagnose, man som HIV-smittet får, hvis man bliver ramt af bestemte infektioner og kræftformer.

Antallet af personer, der får konstateret HIV, ligger fortsat stabilt herhjemme. I 2014 fik 192 personer diagnosen fordelt på 153 mænd og 39 kvinder, hvilket var en smule højere end i 2013. Det viser den nyeste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Man skønner, at der er omkring 6000 mennesker, som lever med HIV i Danmark.

63 kommentarer
Vis kommentarer