Menneskesmugling: Anholdt i nat er løsladt igen

De tre personer, der i går blev anholdt for at smugle flygtninge til Sverige, er nu tilbage i Danmark

Flere danskere har sat loven til side for at hjælpe flygtninge til Malmø. Mange har taget vejen over Øresundsbroen, og hvis dansk politi ikke når at stoppe dem, bliver menneskesmuglerne først stoppet i Sverige. Det betyder, at flygtningene kan gå fri og søge asyl i Malmø.

- Dansk politi har ansvaret på dansk jord, hvor det svenske politi har ansvaret på svensk jord. På broen er der ikke nogen, der har ansvaret, fortæller Ewa-Gun Westford, talskvinde for Malmø Politi til Ekstra Bladet.

I nat blev tre personer anholdt for menneskesmugling over Øresundsbroen. De er nu løsladt, og hvis de bliver sigtet og tiltalt, vil den videre retssag foregå i Sverige. Skulle de risikere fængselsstraf, skal den afsones i Sverige. Ewa-Gun Westford fortæller til Ekstra Bladet, at man har arresteret endnu en person for menneskesmugling, men hun kender ikke til personens nationalitet.

I Danmark kan menneskesmugling i yderste tilfælde give op til to års fængsel.

De flygtninge, der har fået hjælp af danskere til at komme over grænsen, går fri fra enhver form for sigtelser, når de lander i Malmø. De vil i stedet blive transporteret til Migrationsverket i Malmø, hvor de kan søge asyl.

- Hvis de ikke vil søge asyl i Sverige, fortæller vi dem, at sådan er reglerne. De skal søge asyl, ellers må vi sende dem tilbage, fortæller Ewa-Gun Westford til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra det danske rigspoliti.

33 kommentarer
Vis kommentarer