Menneskets bedste ven slår til igen: Hund redder mand fra giftslange

En særdeles kvik hund var hurtig til at advare sin uopmærksomme ejer, da en dødelig giftsnog besøgte en australsk terrasse

Menneskets bedste ven slår til igen: Hund redder mand fra giftslange

Australieren på sin veranda kan takke sin hund for advarslen, efter han i går fik besøg af en dødsensfarlig giftsnog. (Video: Privat)

Se den dramatiske episode i klippet herover artiklen

En intetanende mand fik søndag uventet besøg på sin terrasse på Gold Coast i Australien, da en brun giftslange tog turen over fliserne med kurs mod manden. Heldigvis var han ikke alene, men i selskab med sin yderst opmærksomme hund. Det skriver den australske avis Daily Telegraph.

På mandens overvågningsbilleder kan det ligfrem se ud som om, at den trofaste hund advarer sin ejer om slangens tilstedeværelse, før de begge løber ind i sikkerhed.

Tæt på
Da den brune giftslange er få centimeter fra manden, der er dybt optaget af sin smartphone, slår hunden til og orienterer sin ejer om den giftige gæst.

På mandens egen tekst til videoen skriver han, at han sandsynligvis aldrig havde opdaget slangen, hvis ikke det havde været for sin årvågne hund. 

Særdeles farlig
I Australien findes nogle af verdens giftigste landslanger, alle hørende til giftsnogene. Her i blandt er de brune slanger, som manden på terrassen kom tæt på i går. De er blandt dem, der betragtes som særdeles giftige og farlige.

Giftsnogen er kendt for deres nervegift, som i løbet af kort tid lammer åndedrættet.

Menneskets bedste ven slår til igen: Hund redder mand fra giftslange

 En australsk kvinde fik for nylig et chok, da hun bag sit køleskab fandt en gravid brun slange. (Video: Newsflare)

Her finder han klam gæst bag køleskabet