Mens Trump tweeter løs: Her er de vildeste lovforslag, som vi er blevet distraheret fra

Omkring 2.000 lovforslag er blevet præsenteret, siden Donald blev indsat som præsident. Læs om de vildeste her

Præsident Trump er ikke bleg for at kommer med sin uforbeholdne mening på Twitter. Det overskygger nogle gange andre historier. Foto: AP
Præsident Trump er ikke bleg for at kommer med sin uforbeholdne mening på Twitter. Det overskygger nogle gange andre historier. Foto: AP
Følg Samfund

Der er vist ingen tvivl om, at Donald Trump har fået rigtig meget mediedækning, siden han tog over som præsident.

Mens størstedelen af historierne har været omkring Trumps vilde udbrud på Twitter, hans kontroversielle indrejseforbud eller skandaler, som hans rådgivere har forårsaget, så har der ikke været den store fokus på de reelle lovforslag, der er blevet præsenteret.

For dem er der kommet end del af. Omkring 2.000 lovforslag siden Trump tog over.

Blandt dem er der flere spektakulære og vidtgående forslag. Blandt andet om at nedlægge hele Miljøstyrelsen og Uddannelsesministeriet og straffe abortklinikker og ulydige byer.

Afledning
Flere politiske iagttagere har været ude at sige, at Trumps udbrud på Twitter, nogle gange skyldes et behov for afledning. Så amerikanerne ikke forholder sig til andet end Trumps holdninger om eksempelvis hans datter Ivankas tøjserie eller en realityserie, som han ynder at følge med i.

Så sent som i denne uge har Trump været i krig med både rapperen Snoop Dog og McDonald's og ugen forinden beskyldte han Obama for at have aflyttet ham.

- Der er ikke nogen tvivl om, at han bruger Twitter som afledningsmanøvre generelt. Det så vi sidst med aflytningsanklagerne mod Obama for et par uger siden, hvor han gerne ville fjerne fokus fra Jeff Sessions-sagen (Justitsminister der var i vælten for sine russiske forbindelser red.) For han har jo ikke fremlagt nogen beviser på det, siger Anders Agner, redaktør på USA-mediet Kongressen.com.

Trumps rolle
Om Trump også har forsøgt at aflede opmærksomheden mod nogle af de vilde lovforslag vides ikke. Det vides heller ikke, om han har haft en finger med i spillet.

- Nogle af de lovforslag flugter meget godt i forhold til, hvordan han kommunikerede under valgkampen. Især på området om klima- og uddannelsespolitikken. Men det er selvfølgelig ikke ham, der sidder og skriver lovforslagene. Jeg tror dog godt, at han ved, at de kommer. Det bliver han briefet om, siger Anders Agner.

Niels Bjerre Poulsen, lektor og USA-ekspert på Syddansk Universitet, er mere skeptisk omkring Trumps rolle i forhold til lovforslagene.

- Selvom de afspejler generelt konservativ politik, så kender han sandsynligvis ikke til dem. Det er normalt, at der kommer den slags mærkelige lovforslag, og de fleste kommer aldrig videre. Men jeg tror ikke, at vi skal forvente, at det har noget med Trumps dagsorden at gøre.

Læs herunder om nogle af de mest vidtgående forslag.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.