Mere end hver tredje familie holder øje med aktiviteten

Aktivitetsmålere såsom ure er langt fra forbeholdt idrætsfolk. Mange danske familier har taget urene til sig

Aktivitetsure bliver blandt andet brugt af løbere til at holde øje med distance og tempo. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Aktivitetsure bliver blandt andet brugt af løbere til at holde øje med distance og tempo. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

For at holde skarpt øje med ens bevægelser i løbet af dagen er der mange, der bruger en aktivitetsmåler som eksempelvis et ur.

De er nu blevet så populære, at mere end hver tredje familie har en eller anden form for aktivitetsmåler. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Fra at 30 procent af familierne i 2018 havde en aktivitetsmåler, herunder et ur, er det siden steget til 37 procent i år.

I alt er der 968.000 familier, der i dag har en aktivitetsmåler. For to år siden var det 768.000 familier.

Aktivitetsmålere som eksempelvis aktivitetsure benyttes af flere kondiløbere til at registrere, hvor hurtigt og hvor langt man løber.

Målerne benyttes dog også i stort omfang til at registrere ens aktivitet i løbet af en arbejdsdag.

Nogle ure kan således fortælle, hvis man har været for stillesiddende og derfor bør bevæge sig lidt.

Opgørelsen fra Danmarks Statistik viser også, at ni ud af ti familier i dag ejer som minimum én smartphone.

- De er lette at have med alle vegne og får løbende nye funktioner, så familierne i højere grad end tidligere bruger dem til mange andre gøremål end opkald og sms'er, skriver Danmarks Statistik i sin opgørelse.

Smartphones bruges blandt andet i stedet for et digitalkamera, hvor fire ud af ti familier i dag har sådan et liggende, mens knap to ud af ti familier har et digitalt videokamera.

Den stigende brug af smartphones går blandt andet ud over fastnettelefonen.

I flere år har et faldende antal familier haft en fastnettelefon, og fra at 26 procent af familierne i 2017 havde en fastnettelefon, er det i dag reduceret til 15 procent.

Med andre ord er man på få år gået fra, at cirka hver fjerde familie havde en fastnettelefon, til at det nu er cirka hver syvende.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind