Mere end tusind mennesker slår fredsring om synagoge

Både muslimer, jøder og kristne deltog i lørdagens fredsring om den jødiske synagoge i København

Folk stod tæt i den lange fredsring (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Folk stod tæt i den lange fredsring (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Samfund

Der lød klapsalver i indre by i København lørdag eftermiddag, efter at mere end tusind mennesker, ifølge politiet, havde taget hinanden i hænderne og dannet en stor fredsring rundt om synagogen i Krystalgade.

Det var netop foran synagogen, at Omar Abdel Hamid El-Hussein skød og dræbte den 37-årige Dan Uzan under terrorangrebet i København midt i februar.

For at nå rundt om hele boligblokken ved synagogen var det vurderet, at op mod 600 mennesker skulle møde op. Det lykkedes til fulde, og en af arrangørerne Niddal El-Jabri, der selv er muslim, mener, at fredsringen sender et smukt signal.

- Det er et signal om, at vi vil freden, og at vi skal ræsonnere over, hvad der skete. Vi vil sende et klart signal om, at vi ønsker et fredeligt samfund i Danmark, siger han til Ritzau.

Flere politikere var mødt op (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Flere politikere var mødt op (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Niddal El-Jabri håber, at fredsringen bliver første skridt i retning mod at afvæbne religionshadet, som han mener fylder alt for meget i dagens Danmark.

- Jøder skal have lov til at elske deres religion uden at stå til ansvar for verdens konflikter. Det er på tide, vi gør op med religionshad, og det vil vi vise i dag.

Med i fredsringen var også en række danske politikere samt repræsentanter fra religiøse organisationer. Flere af deltagerne stod med hvide roser i hænderne og et lille blåt badge med en fredsdue påtegnet og ordene "nej til had og frygt".

Initiativet til fredsringen vækker også glæde i det jødiske samfund. Det siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, som var blandt deltagerne.

- Initiativtageren har palæstinensisk baggrund, så det understreger, at det er et modigt initiativ. Det er den slags initiativer, der skal til, hvis vi skal konfrontere had og fordomme, så vi synes, det er et rigtig flot initiativ, siger han til Ritzau.

Folk stod tæt i ringen (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Folk stod tæt i ringen (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde