Mere knald på Kim Jong Un: Tester ny kraftig raket-motor

Nordkoreas store og uovervindelige leder Kim Jong Un lader sig åbenbart ikke gå på af, at USAs udenrigsminister Rex Tillerson truer med militær magt-anvendelse, hvis USA føler sig truet

Kim Jong Un og hans generaler er begejstrede over den vellykkede afprøvning af en ny og særlig kraftig raket-motor.

Nordkoreas store og uovervindelige leder Kim Jong Un lader sig åbenbart ikke gå på af, at USAs udenrigsminister Rex Tillerson både truer med militær magt-anvendelse og forsøger at få blandt andet Japan, Sydkorea og Kina til at stå sammen mod Nordkorea.

Kim Jong Un har for få timer siden overværet testen af en ny type særlig kraftig raket-motor.

Den Nordkoreanske leder har personligt store ord til overs for motor-afprøvningen.

- Testen er af stor historisk betydning for vort lands raket-industri, lyder det fra Kim Jong Un -  ifølge landets statslige nyhedsbureau KCNA.

En stor og historisk sejr, mener den Nordkoreanske leder.
En stor og historisk sejr, mener den Nordkoreanske leder.
 

Testen kan ikke andet end opfattes som en provokation af ikke mindst USA og Sydkorea.

- Hele verden vil snart være vidne til, hvilken betydningsfuld sejr, vi har vundet i dag, sagde Kim Jong Un efter afprøvningen af raket-motoren.

Se også: USA klar til militære aktioner mod Nordkorea

Raket-motoren skal angiveligt bruges i Nordkoreas rum- og satellit-program. FN har forbudt landet at gennemføre affyringer af lang-distance missiler.

Det har Kim Jong Un i bogstaveligste forstand blæst højt og flot på. Mange eksperter tvivler da også på, at den nye raket-motor udelukkende skal bruges til fredelige formål.

Tidligere i denne måned røg fire ballistiske missiler af sted med retning mod Japan. Missilerne drattede ned i det Japanske Hav - kun 120 kilometer fra Japans kystlinje.

USA har udstationeret i tusindvis af amerikanske tropper i området og frygten for at Nordkorea er tæt på at have færdigudviklet en atom-bombe stiger.

Rex Tillerson er formentligt knap så begejstret for Nordkoreas nye test. Den amerikanske udenrigsminister er på rundrejse i Asien for at samle landene mod Nordkoreas missil-affyringer og atombombe-programmer. Foto: AP
Rex Tillerson er formentligt knap så begejstret for Nordkoreas nye test. Den amerikanske udenrigsminister er på rundrejse i Asien for at samle landene mod Nordkoreas missil-affyringer og atombombe-programmer. Foto: AP
 

Den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson har under sin rundrejse i Asien sagt, at USA er parat til at bruge militær magt, hvis USA eller dets allierede bliver truet.

Rex Tillerson fastslog samtid, at den tid, hvor USA blot afventede begivenhedernes gang, definitivt er ovre.

I weekenden mødtes Rex Tillerson blandt andet med den kinesiske udenrigsminister Wang Yi.

Kineserne opfordrer USA til at holde hovedet koldt vende tilbage på et mere forhandlingsvenligt spor.

Præsident Donald Trump har også givet sit besyv med på Twitter:

'Nordkorea optræder på en grim måde. De har kørt rundt med USA i årevis. Kina har ikke gjort meget for at hjælpe', skrev Trump fredag på Twitter.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen