Mere sne på vej: Men foråret 'lister sig ind over Danmark'

Også i dag bliver det koldt, og der er risiko for ned til 10 minusgrader i nat. Trafikken i den sydlige del af landet kan ligeledes blive påvirket

Det bliver ligesom i går en kold og solrig dag på nær i den sydlige del af Danmark, der vil få sne. (Video: Per Rasmussen)
Følg Samfund

Der kommer masser af sol, men temperaturen vil ikke snige sig meget over frysepunktet i dag, mens natten byder på bidende minusgrader.

- Der kommer fortsat snebyger i de sydlige egne, men ud på eftermiddagen vil der blive tørvejr i hele landet, ligesom vinden vil aftage fra en op til hård vind her i morgen- og formiddagstimerne. Temperaturerne vil ligge på mellem nul og tre grader, mens natten bliver endnu koldere end i går med ned til 10 minusgrader lokalt, siger Dan Niesvall, vagtchef ved DMI.

Motorvej spærret efter stribe af uheld: - Det er bindegalt

Pas på
Trafikken i det sydsjællandske led i går under kraftig snefygning, der førte til en stribe af uheld inden for ganske kort tid, og der er stadig risiko for farlige situationer i dag grundet nedsat sigtbarhed, fortæller vagtchefen.

- Der vil ikke komme lige så meget sne i dag, ligesom at det vil have mindre tendens til at fyge, fordi sneen er fugtigere grundet plusgrader. Det gør sneen tungere, og derfor er der altså mindre risiko for fygning.

Omslag
Mandag kommer der et omslag i vejret, som byder på lunere og mere ustadigt vejr senere på ugen, og det ser ud til, at vi kan slippe af med nattefrosten.

- Vinden slår om i vest, så vi har mildere vind ind over landet, og de første tre dage af ugen vil vi også få masser af sol og temperaturer op til otte graders varme i det jyske. I de østlige egne må man dog nøjes med 4-5 grader, men temperaturerne stiger generelt i løbet af ugen, så vi kan få op til 10 plusgrader i næste weekend. Foråret lister sig ind over Danmark.

DMI advarer: Her rammer 'voldsomt vejr' i dag

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+