Mere sne på vej til hele Danmark - og SÅ er der gode nyheder

Den kolde dyne ligger stadig tungt over Danmark - men allerede i begyndelsen af næste uge ser det bedre ud

Følg Samfund

De sidste par dage har den varme vinterfrakke, vanter og hue været en fast del af beklædningen for mange danskere. Og den beklædning er i den grad stadig aktuel her i weekenden.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Steen Rasmussen, til Ekstra Bladet.

- Det bliver lørdag skyet mange steder, og der kan komme lidt mere sne. I løbet af lørdagen vil der komme lidt sol - særligt i den sydlige del af landet. Det kommer til at blæse fra øst, siger meteorologen og fortsætter.

- Det vil være omkring minus fem grader i dagtimerne, og chill-faktoren vil derfor ligge på omkring de minus 10 til minus 15 grader, siger han.

Søndag er vejret det samme, men mandag kommer der mere sne.

- Der er en varmere front på vej, som presser sig på mandag. Den udløser første omgang sne over hele Danmark. Der vil falde omkring fem centimeter - lidt mere i Jylland.

Men når tirsdagen kommer, så bliver kulde-hadere en smule mere positive.

- Tirsdag slår 'varmen' rigtig igennem. Vi vil stadig have nattefrost, men om dagen vil vi se temperaturer over frysepunktet. Det bliver mellem to og fem graders varme, siger Steen Rasmussen og fortsætter.

- Det er første gang i et stykke tid, at vi har plusgrader i dagtimerne, så det er positivt. Resten af ugen vil vi også se temperaturer over frysepunktet.

Foto: DMI
Foto: DMI

Torsdag havde vi det første isdøgn i marts siden 2006. En dag bliver betegnet som isdøgn, når temperaturerne ligger under frysepunktet i både natte- og dagtimerne. Isdøgnet den 1. marts fulgte i halen på på isdøgn den 27. og 28. februar.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU