Mere sommervarme på vej

DMI lover sommertemperaturer sidst i næste uge med op til 25 grader

I lørdags ramte hedebølgen Roskilde Festival. Her kan du se gæsterne køle sig ned ved badesøen. (Video/redigering: Lasse Brøndal)

Ferien er  i gang, der er køer på vejene, og ungerne sms'er og snapchatter på bagsædet. Men fortvivl ej, hvis du ikke er på vej ud af landet mod sydens sol, for sidst i næste uge kommer solen igen til de danske strande.

Til at starte med bliver det dog klassisk dansk sommervejr.

- Lørdag har haft en ganske fin start med lækkert solskinsvejr, mens det er mere skyet ovre i det jyske. I forbindelse med de her skyer i Jylland er der en svag front med lidt regn i, der kommer ind over det meste af Jylland i løbet af dagen og natten, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Op til 22 grader
Ikke særligt meget vind og op til 15-20 grader i dag. Nogle steder op til 22. Så helt skidt er det jo ikke selv om det ikke er stabilt, fortæller han.

Søndag driller vejret dog danskerne lidt med et område over de britiske øer og nogle fronter, der svækkes lidt og giver en søndag med lidt regn og byger, og kun lidt sol sidst på dagen med svag vind og 15-20 graders varme.

Mandag starter med skyer og enkelte byger og sol af og til. Tirsdagen begynder med lidt sol først på dagen, og så kommer der regn ind over landet i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Luften bliver dog 17-22 grader begge dage.

Op til 25 grader
Onsdag ændrer det sig dog til det bedre, og den nyeste model fra DMI viser sommertemperaturer.

- Jeg har lovet en del sol om torsdagen og det vil jeg fortsat gøre. Jeg vil faktisk også love sol om fredagen og lørdagen med stigende temperaturer. Om torsdagen kører vi afsted med 15-20 grader, men det kan godt være, du kan sætte den en lille smule op, lyder det fra Frank Nielsen.

Et bud på fredagsvejret kunne sagtens være op til 25 grader, fortsætter meteorologen.

- Det kan måske også ske om lørdagen. Jeg er lidt mere usikker på lørdag for egentlig er der et varmepust, der kommer op nede fra kontinentet. Men jeg er lidt usikker på, hvordan det lige præcis kommer til at gå.

Frank Nielsen vil stoppe ved de 25 grader, selv om han fortæller det godt kunne gå hen og blive varmere.

Sådan passer du på i solen

 

 

49 kommentarer
Vis kommentarer