Merkel afviser en flygtningeskat

Forbundskansler Merkel afviser at indføre en ekstra skat for at betale for de mange migranter og flygtninge.

Den tyske regering må finansiere de mange hundredtusinder flygtninge og migranter, der i denne tid kommer til landet, med de penge, den har nu.

Det kommer ikke på tale at indføre en ekstra skat for at håndtere krisen, siger forbundskansler Angela Merkel på et tidspunkt, hvor der kommer anslået 10.000 asylansøgere til Tyskland - om dagen.

- Vi kan være glade for, at vor økonomi er blevet forvaltet så godt i flere år, og for at vor økonomiske situation er så god, siger hun i et interview med avisen Bild.

Avisen spørger direkte i interviewet, der offentliggøres i sin fulde længde i mandagsavisen, om hun giver sit ord på, at der ikke kommer en skatteforhøjelse i forbindelse med flygtningekrisen.

Hun svarer:

- Ja, afgjort.

Lørdag skrev avisen Süddeutsche Zeitung ellers, at den tyske regering og EU-Kommissionen overvejer, om der på en eller anden måde kan findes en solidaritetsskat, som kan hjælpe med at betale for de mange asylansøgere.

Både tyske embedsmænd og EU-embedsmænd har afvist avisens oplysninger.

I øvrigt siger Tysklands vicekansler, socialdemokraten Sigmar Gabriel, at Tyskland formentlig kommer til at modtage flere end en million asylansøgere i år.

- Tyskland vil i år modtager over en million flygtninge, siger Gabriel på et partimøde i Mainz.

Indtil for nylig lå prognosen på 800.000 - det gør den stadig officielt - men tysk presse har refereret nogle prognoser, der ligger et sted på et regeringskontor, og som taler om 1,5 millioner.

Søndag har Bild offentliggjort en meningsmåling, der siger, at næsten halvdelen af vælgerne mener, at Angela Merkel, der har åbnet Tysklands grænser for de mange flygtninge og migranter, har håndteret krisen forkert.

39 kommentarer
Vis kommentarer