Merkel hylder politiets indsats ved gadekampe i Hamburg

Den tyske finansminister og Angela Merkel har drøftet, hvordan de kan hjælpe med at udbedre skaderne i byen.

Følg Samfund

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, roser de tyske sikkerhedsstyrker og kalder deres indsats under G20-topmødet i den tyske storby Hamburg for et fremragende stykke arbejde.

Merkel fordømmer de brutale demonstrationer og voldsomme scener, der har udspillet sig i Hamburg, som er udført af en stor gruppe demonstranter.

- Den løsslupne vold og uhæmmede brutalitet, som politiet i disse dage under G20-topmødet igen og igen bliver ramt af, fordømmer jeg på det kraftigste, siger Merkel ifølge det tyske nyhedsmedie dpa.

- Det kan på ingen måde retfærdiggøres at plyndre, sætte ild til ting og brutalt overfalde politiet, siger forbundskansleren.

Merkel har desuden sammen med den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, drøftet, hvordan de kan hjælpe bystyret i Hamburg med at finansiere arbejdet med at udbedre de skader, som er sket i byen.

20.000 demonstranter har lørdag marcheret gennem gaderne, hvor de med bannere og antikapitalistiske slagråb har protesteret mod G20-ledernes møde.

På tredjedagen for demonstrationerne mødte en ny, fredelig gruppe af demonstranter op lørdag eftermiddag.

Forsamlingen af fredelige demonstranter kom som en modreaktion efter en række meget voldsomme og aggressive optøjer fredag og natten til lørdag.

Tusinder af politifolk, hvor af mange havde taget deres hjelme af, fulgte med de fredelige demonstranter og så på, mens de sang, dansede og spillede musik.

Mindst 213 politibetjente er blevet såret i de voldelige demonstrationer, der har fundet sted i byen i løbet af topmødets mødedage. Antallet ventes at stige i løbet af lørdagen.

203 personer er blevet anholdt, siden de allerførste demonstrationer begyndte 22. juni.

Over to dage har G20-topmødet samlet lederne af de 19 rigeste nationer og EU, her har de drøftet en lang række globale spørgsmål og udfordringer, herunder blandt andet klimaet.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.