Annonce:
Annonce:

Merkel i karantæne efter møde med smittet læge

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, er sat i karantæne, efter at hun forleden mødtes med en læge, der er smittet med coronavirus

Søndag præsenterede Angela Merkel nye tiltag i kampen mod coronavirus. Kort efter blev det meddelt, at Merkel nu selv er i karantæne. Video: Reuters/Ritzau/Scanpix. Redigering: Martin Ekelund
Annonce:
Følg Samfund

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, er søndag aften blevet sat i karantæne i sit hjem.

Det skyldes, at hun fredag blev vaccineret af en læge, der senere er testet positiv for coronavirus. Det oplyser en talsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Merkel vil i de kommende dage blive testet for at finde ud af, om hun også er blevet smittet med coronavirus, meddeler den tyske regerings talsmand, Steffen Seibert.

Har netop holdt pressemøde
Det er kun få timer siden, at Angela Merkel på et pressemøde kunne oplyse, at den tyske regering har besluttet at forbyde forsamlinger på mere end to personer. Det sker for at inddæmme smitten.

Familier og mennesker, der deler husstand, er undtaget fra de nye regler, men restauranter og barer, der endnu ikke er lukket, straks skal lukke ned. Det samme skal frisører, tatovører, massører og kosmetologer.

Udgangsforbud for 13 millioner tyskere
Det er kun en dag siden, at Tysklands største delstat, Bayern, indførte udgangsforbud for at begrænse smitten af coronavirus.

Siden 21. marts har det derfor kun været tilladt for Bayerns 13 millioner indbyggere at forlade deres hjem, hvis de skal på arbejde, ud at handle i et supermarked, på apoteket eller til læge.

Derudover er det i delstaten ulovligt at dyrke motion med andre end dem, man bor sammen med.

I Tyskland er flere end 20.000 konstateret smittet med coronavirus, og mindst 70 personer er døde som følge heraf.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: