Meteorologer advarer mod livstruende hedebølge i Japan

Japan er ramt af hedebølge. Det sker kort efter, at landet blev ramt af store mængder nedbør.

Japanske vejrbureauer advarer onsdag mod en 'livstruende hedebølge' i mange dele af landet. Forventningen lyder, at temperaturerne kan blive helt op til 40 grader i nogle områder.

Mindst seks personer døde og flere hundrede blev fragtet til hospitalet tirsdag, da de havde fået hedeslag på grund af varmen.

Et af ofrene var en seksårig skoleelev, der besvimede efter vedkommende vendte tilbage til sin skole efter en udflugt, og som senere døde, skriver lokale medier.

I byen Kumagaya, der ligger nord for Tokyo, lyder forventningen, at temperaturer kan stige til 39 grader onsdag. Normalt er det varmt i byen, når termometeret siger 35 grader ifølge det meteorologiske institut.

I sidste uge døde mindst 12 personer af hedeslag og 9956 endte på hospitaler i Japan ifølge landets brand- og katastrofemyndigheder.

Meteorologerne forudser, at den varme, der er ligger indover byen på nuværende tidspunkt vil fortsætte til slutningen af juli.

De høje temperaturer kommer få uger efter, at 220 personer mistede livet i floder oversvømmelser og jordskred, der kom på grund af store regnskyl i den vestlige del af landet.

0 kommentarer
Vis kommentarer