Meteorologer advarer mod livstruende hedebølge i Japan

Japan er ramt af hedebølge. Det sker kort efter, at landet blev ramt af store mængder nedbør.

Følg Samfund

Japanske vejrbureauer advarer onsdag mod en 'livstruende hedebølge' i mange dele af landet. Forventningen lyder, at temperaturerne kan blive helt op til 40 grader i nogle områder.

Mindst seks personer døde og flere hundrede blev fragtet til hospitalet tirsdag, da de havde fået hedeslag på grund af varmen.

Et af ofrene var en seksårig skoleelev, der besvimede efter vedkommende vendte tilbage til sin skole efter en udflugt, og som senere døde, skriver lokale medier.

I byen Kumagaya, der ligger nord for Tokyo, lyder forventningen, at temperaturer kan stige til 39 grader onsdag. Normalt er det varmt i byen, når termometeret siger 35 grader ifølge det meteorologiske institut.

I sidste uge døde mindst 12 personer af hedeslag og 9956 endte på hospitaler i Japan ifølge landets brand- og katastrofemyndigheder.

Meteorologerne forudser, at den varme, der er ligger indover byen på nuværende tidspunkt vil fortsætte til slutningen af juli.

De høje temperaturer kommer få uger efter, at 220 personer mistede livet i floder oversvømmelser og jordskred, der kom på grund af store regnskyl i den vestlige del af landet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?