Meteorologerne løfter sløret for påske-vejret

Påsken bliver en blæsende og våd fornøjelse, men så vender det, og solen og foråret kommer tilbage

Påsken bliver en blæsende fornøjelse (Foto: Martin Kurt Haglund)
Påsken bliver en blæsende fornøjelse (Foto: Martin Kurt Haglund)

DMI har netop offentliggjort to længerevarende prognoser, der skal forsøge at give os et indblik i vejrgudernes humør de kommende måneder.

Det er dog i første omgang nedslående nyheder, meteorologerne bringer til det forårshungrende danske folk.

Påsken lader nemlig til at blive en våd og blæsende fornøjelse, skriver DMI i prognosen.

Hen over påsken skal en række lavtryk og fronter nemlig ind over landet. Vejrsystemerne betyder, at påskeugen ventes at blive meget ustadig og blæsende, når de dybe lavtryk passerer lige nord for landet.

De kraftige lavtryk giver risiko for vindstød, der lokalt kan blive af stormstyrke. Sammen med de kraftige vindstød kan byger med hagl og slud ramme landet, og temperaturerne vil ligge mellem 5 og 10 grader, der desværre ikke inviterer til ophold ude i påsken.

Vagthavende meteorolog ved DMI, Mogens Rønnebek, tager dog forbehold for, at det er svært at gå i detaljer med sådan en langtidsprognose.

- De kraftige vindstød vil typisk ramme den jyske vestkyst. Lavtrykkene kommer fra nordvestlig retning, siger Mogens Rønnebek til Ekstra Bladet.

Dermed lyder meldingen, at danskerne kan se frem til flere gode blæs i påsken.

Han fortæller, at vejret dog ser ud til at ændre karakter fra påskedag, hvor DMI spår, at lavtrykkene vil have sluppet sit efterårslignende greb om landet, og højtrykspræget vejr bliver trukket ind over Danmark med temperaturer op til 15 grader til følge.

19 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere